2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Az MSZP-sek elhatárolódtak Gyurcsánytól

Elhatárolódnak Gyurcsány Ferenc egykori MSZP-s párttársai attól a gyanúsítástól, hogy három elnökségi tag, egy nő és két férfi szivárogtatta ki a 2006-os balatonőszödi beszédet.

Nem egy, hanem három embere volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásának – ezt állítja hat évvel a történtek után Gyurcsány Ferenc. A volt szocialista miniszterelnök egy vasárnap esti műsorban azt mondta: „egykori MSZP-s vezetők, egy nő és két férfi juttatta el 2006-ban a sajtóhoz a felvételt”.

Az MSZP akkori elnökségében öt nő ült, közülük Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika volt országosan ismert politikus. Lamperth egy 2009-es interjúban úgy fogalmazott: Őszödön „romlott el minden”. Az egykori belügyminiszter a következőket mondta a Hír Televíziónak: „Hogyha Gyurcsány Ferenc tudja, hogy kik szivárogtatták ki a beszédet, akkor mondja meg. Ha meg nem tudja, akkor hagyja abba a vádaskodást, nem is vagyunk egy pártban, szerintem ez így már nem tisztességes, abba kéne ezt hagyni.”

Ez egy filmcímnek is közepes

Tag volt az akkori elnökségben Veres János is, aki a tőle megszokott módon, most is látványos telefonálással hárította az újságírókat. Hiller István akkori pártelnök viszont egyértelmű véleményt mondott Gyurcsány Ferenc kijelentéséről: „Szerintem még egy filmcímnek is közepes. Nem?”

Fültanúja volt az MSZP jelenlegi elnöke is az őszödi beszédnek a 2006 májusában rendezett frakcióülésen. Mesterházy Attila az egyetlen, aki már egy éve megismerhette volna a gyurcsányi titkot. Tavaly júniusban neki adta át lezárt borítékban a volt kormányfő a beszéd állítólagos kiszivárogtatóinak nevét. Mesterházy azonban az iratmegsemmisítőt választotta.

Tragikus Gyurcsány állítása

Pártfunkciója ugyan már nem volt 2006-ban, de befolyása megmaradt az MSZP-ben Szili Katalinnak, aki tragikusnak minősítette Gyurcsány Ferenc állítását. „Ma is annak vagyok egyébként a híve, tessék nyilvánosságra hozni minden vizsgálati eredményt, mindenki lásson világosan, úgy, ahogy a Teve utcai lövöldözésben, a Kádár csontjainak az elrablásában és minden ilyen kérdésben” – mondta az Országgyűlés egykori elnöke.

A Parlament előtt második napja éhségsztrájkoló Gyurcsány Ferenc továbbra sem áll szóba a Hír Televízióval. Nem úgy a Demokratikus Koalíció híveivel, akikkel együtt fotózkodik, és még festmény is készül a Kossuth téri akcióról.

Az őszödi beszéd

Egy hangfelvétel tanúsága szerint a miniszterelnök egy 2006. évi szocialista frakcióülésen elismerte, hogy végighazudták a választások előtti másfél évet, miközben – saját szavai szerint – négy évig nem csináltak semmit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!