2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Hírek 16:00

Belföld

Az MSZP-sek elhatárolódtak Gyurcsánytól

Elhatárolódnak Gyurcsány Ferenc egykori MSZP-s párttársai attól a gyanúsítástól, hogy három elnökségi tag, egy nő és két férfi szivárogtatta ki a 2006-os balatonőszödi beszédet.

Nem egy, hanem három embere volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásának – ezt állítja hat évvel a történtek után Gyurcsány Ferenc. A volt szocialista miniszterelnök egy vasárnap esti műsorban azt mondta: „egykori MSZP-s vezetők, egy nő és két férfi juttatta el 2006-ban a sajtóhoz a felvételt”.

Az MSZP akkori elnökségében öt nő ült, közülük Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika volt országosan ismert politikus. Lamperth egy 2009-es interjúban úgy fogalmazott: Őszödön „romlott el minden”. Az egykori belügyminiszter a következőket mondta a Hír Televíziónak: „Hogyha Gyurcsány Ferenc tudja, hogy kik szivárogtatták ki a beszédet, akkor mondja meg. Ha meg nem tudja, akkor hagyja abba a vádaskodást, nem is vagyunk egy pártban, szerintem ez így már nem tisztességes, abba kéne ezt hagyni.”

Ez egy filmcímnek is közepes

Tag volt az akkori elnökségben Veres János is, aki a tőle megszokott módon, most is látványos telefonálással hárította az újságírókat. Hiller István akkori pártelnök viszont egyértelmű véleményt mondott Gyurcsány Ferenc kijelentéséről: „Szerintem még egy filmcímnek is közepes. Nem?”

Fültanúja volt az MSZP jelenlegi elnöke is az őszödi beszédnek a 2006 májusában rendezett frakcióülésen. Mesterházy Attila az egyetlen, aki már egy éve megismerhette volna a gyurcsányi titkot. Tavaly júniusban neki adta át lezárt borítékban a volt kormányfő a beszéd állítólagos kiszivárogtatóinak nevét. Mesterházy azonban az iratmegsemmisítőt választotta.

Tragikus Gyurcsány állítása

Pártfunkciója ugyan már nem volt 2006-ban, de befolyása megmaradt az MSZP-ben Szili Katalinnak, aki tragikusnak minősítette Gyurcsány Ferenc állítását. „Ma is annak vagyok egyébként a híve, tessék nyilvánosságra hozni minden vizsgálati eredményt, mindenki lásson világosan, úgy, ahogy a Teve utcai lövöldözésben, a Kádár csontjainak az elrablásában és minden ilyen kérdésben” – mondta az Országgyűlés egykori elnöke.

A Parlament előtt második napja éhségsztrájkoló Gyurcsány Ferenc továbbra sem áll szóba a Hír Televízióval. Nem úgy a Demokratikus Koalíció híveivel, akikkel együtt fotózkodik, és még festmény is készül a Kossuth téri akcióról.

Az őszödi beszéd

Egy hangfelvétel tanúsága szerint a miniszterelnök egy 2006. évi szocialista frakcióülésen elismerte, hogy végighazudták a választások előtti másfél évet, miközben – saját szavai szerint – négy évig nem csináltak semmit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!