2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Az MSZP-s és a DK-s képviselő is kiviharzott a bizottsági ülésről

Kivonult a honvédelmi és rendészeti bizottság üléséről az MSZP és a DK képviselője. Azt kezdeményezték volna, hogy a testület hallgassa meg a belügyminisztert és az országos rendőr-főkapitányt az MTVA-ban történt dulakodásokról, valamint a menedékkérelmet kapott volt macedón miniszterelnök Nikola Gruevszki ügyében. A testület ezt nem támogatta. Az ülésen a honvédség parancsnokának meghallgatása.

  • Az MSZP-s és a DK-s képviselő is kiviharzott a bizottsági ülésről

Alig negyed óra elteltével kivonult a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésről a szocialista Harangozó Tamás, akit követte a DK-s Vadai Ágnes. Azért távoztak mert nem vették napirendre az MTVA épületében történt dulakodások és a menedéket kapott volt macedón miniszterelnök ügyét.

A testületben a honvéd vezérkari főnököt hallgatták meg, mint jelöltet a Magyar Honvédség parancsnokának. Korom Ferenc azt mondta: repülőket, harckocsikat és légvédelmi rakétákat is vesznek, de az egyik legnagyobb kihívás a számítógépes támadások kivédése lesz.

„A kiber tér fontosságát ma már senki nem vonhatja kétségbe. Hazánk csatlakozott ahhoz a NATO kezdeményezéshez, amely a kiberteret önálló hadszíntérként ismeri el és ennek következtében elfogadjuk a kiberműveletek stratégiai fontosságát” – mondta az altábornagy.

A honvédelmi miniszter azt mondta: a jövőben szétválasztják a Honvédelmi Minisztériumot a Magyar Honvédségtől. Előbbi irányít és ellenőriz, utóbbi pedig végrehajtó szerv lesz.

„A minisztérium nem része a Magyar Honvédség állományának, és a minisztérium a továbbiakban azzal a fő feladattal kell, hogy fellépjen, hogy egyrészt irányítja a Magyar Honvédség parancsnokságát, megteremti a Magyar Honvédség működésének, fenntartásának, üzemeltetésének feltételrendszereit, és ugyanakkor ellenőrzi ezen biztosított eszközök és feltételrendszerek megvalósulását” – mondta Benkő Tibor, honvédelmi miniszter.

Az LMP-s Demeter Márta szerint súlyos szakmai hibák jellemzik a Magyar Honvédséget, a honvédség átalakításával pedig jogi káoszt teremtett a kormány. Számon kérte az eszközbeszerzéseket is.

„Szeretném tudni, hogy konkrétan milyen és hány repülőgépe van a Magyar Honvédségnek? Szeretnék arra is választ kapni, hogy mégis mi indokolja a nehézharckocsik beszerzését? Tehát pontosan hány darabról beszélünk, hogyan választották ki ezeket és miért pont ezeket választották?” – tette fel kérdéseit az ellenzéki képviselő.

Az altábornagy megismételte, hogy összesen nyolc repülőt és 44 harckocsit vesznek. A bizottság fideszes elnöke szerint kérdései is bizonyították, hogy Demeter Márta alkalmatlan a NATO közgyűlésben való részvételre.

„Az ősz folyamán nyilvánvalóvá vált, hogy Demeter Márta nem alkalmas arra, hogy képviselje Magyarországot a NATO parlamenti közgyűlésén, hiszen a parlamenti esküjét megszegve nem nyilvános adatot hozott nyilvánosságra, ezért Kövér László úgy döntött, a bizottság ezt kezdeményezte, hogy visszavonja a megbízását és kinevez egy másik képviselőt” – mondta Kósa Lajos.

Demeter Márta visszahívásáról azután döntött a Házelnök, hogy az LMP-s képviselő egy katonai iratbetekintés után tévesen azt közölte, hogy a miniszterelnök lányát szállította egy honvédségi repülő, pedig csak névazonosság volt egy tábornok Orbán Flóra nevű rokonával, aki jogszerűen utazott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!