2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Az MSZP-nek is „megérte” Bródy milliárdos cégügye?

2014. október 17., péntek 11:57, frissítve: péntek 20:30

Több MSZP-s vezető, köztük Tóbiás József elnök és Steiner Pál is tudott Bródy Gábor képviselő-jelöltjük egymilliárdos cégügyéről. Az Egyenlítő blog egykori főszerkesztője szerint a többi között adócsalás miatt feljelentett jelölt az MSZP-pártkasszába is fizethetett.

A szocialista Steiner Pál és az MSZP elnöke, Tóbiás József is tudott a belvárosi képviselőjelölt, Bródy Gábor egymilliárdos cégügyéről – ezt állítja az Egyenlítő blog egykori főszerkesztője legújabb blogbejegyzésében. Németh Gábor korábban arról írt, hogy az MSZP, a DK és az Együtt–PM belvárosi képviselőjelöltjének cége 2004 óta különböző cégeket alapított, majd azokból a felszámolás előtt új társaságba mentette át a vagyont. Az ügyben a felszámoló tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnüldözési igazgatóságánál, egyebek közt adócsalás és csődbűncselekmény gyanújával. Németh Gábor szerint ez a húzás csak akkor érhette meg az MSZP-nek, ha a főváros, a kormányhivatal és magáncégek megkárosításából szerzett pénzből részesült a pártkassza.

„Bár dokumentumokkal igazoltan kikerült ez az ügy, ez az egymilliárdos visszaélésgyanú, ennek ellenére mégsem léptették vissza. Tehát számomra ez bőven igazolta azt, amit mondtak a benti informátoraim, hogy tudtak már erről bent. Itt, ugye, két olyan felettes szerv van, vagyis három, aki Bródy Gábort visszalépésre kérhette volna: a saját kerületében Steiner Pál, vagy Budapesten kérhette volna Molnár vagy Horváth urak, illetve Tóbiás Józsefnek lett volna erre még lehetősége. De egyikük sem tette ezt, úgy, hogy egyébként ismert volt ez a történet már akkor, ott” – fogalmazott a Hír TV-nek Németh Gábor.

Forrás: Hír TV