2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Az MSZP-nek is „megérte” Bródy milliárdos cégügye?

Több MSZP-s vezető, köztük Tóbiás József elnök és Steiner Pál is tudott Bródy Gábor képviselő-jelöltjük egymilliárdos cégügyéről. Az Egyenlítő blog egykori főszerkesztője szerint a többi között adócsalás miatt feljelentett jelölt az MSZP-pártkasszába is fizethetett.

A szocialista Steiner Pál és az MSZP elnöke, Tóbiás József is tudott a belvárosi képviselőjelölt, Bródy Gábor egymilliárdos cégügyéről – ezt állítja az Egyenlítő blog egykori főszerkesztője legújabb blogbejegyzésében. Németh Gábor korábban arról írt, hogy az MSZP, a DK és az Együtt–PM belvárosi képviselőjelöltjének cége 2004 óta különböző cégeket alapított, majd azokból a felszámolás előtt új társaságba mentette át a vagyont. Az ügyben a felszámoló tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnüldözési igazgatóságánál, egyebek közt adócsalás és csődbűncselekmény gyanújával. Németh Gábor szerint ez a húzás csak akkor érhette meg az MSZP-nek, ha a főváros, a kormányhivatal és magáncégek megkárosításából szerzett pénzből részesült a pártkassza.

„Bár dokumentumokkal igazoltan kikerült ez az ügy, ez az egymilliárdos visszaélésgyanú, ennek ellenére mégsem léptették vissza. Tehát számomra ez bőven igazolta azt, amit mondtak a benti informátoraim, hogy tudtak már erről bent. Itt, ugye, két olyan felettes szerv van, vagyis három, aki Bródy Gábort visszalépésre kérhette volna: a saját kerületében Steiner Pál, vagy Budapesten kérhette volna Molnár vagy Horváth urak, illetve Tóbiás Józsefnek lett volna erre még lehetősége. De egyikük sem tette ezt, úgy, hogy egyébként ismert volt ez a történet már akkor, ott” – fogalmazott a Hír TV-nek Németh Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!