2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Az MSZP bojkottálja, de a DK sem áll szóba az Echo TV-vel

Ki akarták vezetni az Echo TV stábját, a Szabad Sajtó Alapítvány díjátadójáról. Az MSZP elnökétől szerettük volna megkérdezni, hogy nem tartja-e aggályosnak a Jobbikkal való közös, március 15-i demonstrációt. A szocialisták mellett a DK sem akart a témában válaszolni.

  • Az MSZP bojkottálja, de a DK sem áll szóba az Echo TV-vel

Hiába övezik a Jobbikot folyamatosan antiszemita botrányok, az ellenzéki pártok idén először közösen álltak ki velük március 15-én. Az LMP elfogadhatatlannak tartja Jobbikos politikusok kijelentéseit, de ők látják a változást.

„Olyan személyekkel tudunk mi együttműködni, akik a helyi közösségek számára hitelesek. Ezek a kijelentések elfogadhatatlanok, az LMP politikai elvei ebben egészen világosak, ugyanakkor azt világosan látjuk, hogy a Jobbiknál a néppárti fordulat, a jobbközép fordulat az komoly” – mondta Keresztes László Lóránt, a párt társelnöke.

A Liberálisok szerint a Jobbikkal egy színpadon állni, más mint választási együttműködésen gondolkodni. „Az hogy egy színpadon fog szerepelni a március 15-i értékek képviseletében, a jelenlegi kormánnyal való elégedetlenség képviseletében, rajtunk kívül még sok más szervezet képviselője is, az nem azt jelenti ,hogy mindenben egyel kell érteni. Amiatt mi sem maradunk távol, mert vannak olyan dolgok, amikben nem értünk egyet” – fejtette ki Sermer Ádám, a párt főpolgármester-jelöltje.

Szerettük volna megtudni, hogy a Szabad Sajtó-díjakat átadó MSZP-elnök miként vélekedik a Jobbikkal való közös szereplésről. Azonban kiderült az Echo TV-t a választásokig bojkottálják a szocialisták és stábunkat távozásra szólították fel.

A Demokratikus Koalíció véleményére is kíváncsiak lettünk volna a Jobbikkal való közös március 15-i tüntetésről, azonban válaszokat tőlük sem kaptunk. Gyurcsány Ferenc 2016-ban még azt mondta: amíg ő a DK elnöke nem működik együtt a Jobbikkal. De ha a választók azt akarják az ördöggel is összeáll.

„Amíg én vagyok a DK elnöke, addig én nem fogom megengedni, hogy a DK a Jobbikkal politikai szövetségre, együttműködésre lépjen, amíg nem válik teljesen vállalható, valamilyen mérsékelt párttá. De ha azzá lesz, azzal nekem nincsen bajom. Hát lehet, hogy lehet kutyából szalonna, nem? (…) Ha a szavazók sokaságában nagyon erős a leváltási szándék, az ördöggel is összeállok, csak ne a Fidesz maradjon” – hangoztatta.

A DK első embere most azt hangsúlyozta: készek összefogni azokkal, akik a tisztességes európai polgári jövőt képviselik.

„Valóban kevésbé érdekel, hogy ki honnan jött, jobban izgat, hogy ki jön velünk egy új demokratikus köztársaság építésére, de a Ördögöt Luciferre nem lehet lecserélni. Azt várom el mindenkitől, hogy értse meg, nem az a cél önmagában, hogy leváltsuk Orbánt. Az a cél, hogy utána ezt mindnyájunk közös egymásra vigyázó, egymást féltő hazájává tegyük” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A pártelnök hozzátette, nem háborúzni akar, nem legyőzni a másikat, hanem együttműködni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

A Lánchíd-felújítást végző cég tulajdonosi köréhez juthatott vissza az a másfélmilliárd forint, amit a hídrenoválásra szánt pénzekből utaltak el a számlagyáras Vig Mór cégének – ezt lehet kikövetkeztetni azokból az információkból, amelyeket egy, a beruházásra és az azt körüllengő korrupciógyanús folyamatokra rálátó bennfentes osztott meg Budai Gyulával.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Jól ismerem Kocsis Mátét, mert a barátom. Rühelli a pezsgőt, mert rongyrázásnak tartja és soha nem láttuk munkaidőben bármilyen alkoholt inni – írja Facebook-bejegyzésében a publicista.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!