2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Az MSZP bojkottálja, de a DK sem áll szóba az Echo TV-vel

Ki akarták vezetni az Echo TV stábját, a Szabad Sajtó Alapítvány díjátadójáról. Az MSZP elnökétől szerettük volna megkérdezni, hogy nem tartja-e aggályosnak a Jobbikkal való közös, március 15-i demonstrációt. A szocialisták mellett a DK sem akart a témában válaszolni.

Hiába övezik a Jobbikot folyamatosan antiszemita botrányok, az ellenzéki pártok idén először közösen álltak ki velük március 15-én. Az LMP elfogadhatatlannak tartja Jobbikos politikusok kijelentéseit, de ők látják a változást.

„Olyan személyekkel tudunk mi együttműködni, akik a helyi közösségek számára hitelesek. Ezek a kijelentések elfogadhatatlanok, az LMP politikai elvei ebben egészen világosak, ugyanakkor azt világosan látjuk, hogy a Jobbiknál a néppárti fordulat, a jobbközép fordulat az komoly” – mondta Keresztes László Lóránt, a párt társelnöke.

A Liberálisok szerint a Jobbikkal egy színpadon állni, más mint választási együttműködésen gondolkodni. „Az hogy egy színpadon fog szerepelni a március 15-i értékek képviseletében, a jelenlegi kormánnyal való elégedetlenség képviseletében, rajtunk kívül még sok más szervezet képviselője is, az nem azt jelenti ,hogy mindenben egyel kell érteni. Amiatt mi sem maradunk távol, mert vannak olyan dolgok, amikben nem értünk egyet” – fejtette ki Sermer Ádám, a párt főpolgármester-jelöltje.

Szerettük volna megtudni, hogy a Szabad Sajtó-díjakat átadó MSZP-elnök miként vélekedik a Jobbikkal való közös szereplésről. Azonban kiderült az Echo TV-t a választásokig bojkottálják a szocialisták és stábunkat távozásra szólították fel.

A Demokratikus Koalíció véleményére is kíváncsiak lettünk volna a Jobbikkal való közös március 15-i tüntetésről, azonban válaszokat tőlük sem kaptunk. Gyurcsány Ferenc 2016-ban még azt mondta: amíg ő a DK elnöke nem működik együtt a Jobbikkal. De ha a választók azt akarják az ördöggel is összeáll.

„Amíg én vagyok a DK elnöke, addig én nem fogom megengedni, hogy a DK a Jobbikkal politikai szövetségre, együttműködésre lépjen, amíg nem válik teljesen vállalható, valamilyen mérsékelt párttá. De ha azzá lesz, azzal nekem nincsen bajom. Hát lehet, hogy lehet kutyából szalonna, nem? (…) Ha a szavazók sokaságában nagyon erős a leváltási szándék, az ördöggel is összeállok, csak ne a Fidesz maradjon” – hangoztatta.

A DK első embere most azt hangsúlyozta: készek összefogni azokkal, akik a tisztességes európai polgári jövőt képviselik.

„Valóban kevésbé érdekel, hogy ki honnan jött, jobban izgat, hogy ki jön velünk egy új demokratikus köztársaság építésére, de a Ördögöt Luciferre nem lehet lecserélni. Azt várom el mindenkitől, hogy értse meg, nem az a cél önmagában, hogy leváltsuk Orbánt. Az a cél, hogy utána ezt mindnyájunk közös egymásra vigyázó, egymást féltő hazájává tegyük” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A pártelnök hozzátette, nem háborúzni akar, nem legyőzni a másikat, hanem együttműködni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!