2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Az MSZP, a DK és a Párbeszéd vesz részt az előválasztáson

Vízválasztó lehet az ellenzék számára ha sikeres lesz a budapesti előválasztás - jelentette ki az MSZP budapesti elnöke.

  • Az MSZP, a DK és a Párbeszéd vesz részt az előválasztáson

Molnár Zsolt szerint ha a módszer jól vizsgázik és a pártoknak sikerül egyetlen közös jelöltet állítani, akkor az nemcsak a idei önkormányzati, hanem a 2022-es parlamenti választásokra is hatással lehet. A fővárosi előválasztáson interneten és személyesen is lehet majd szavazni, a szocialisták több tízezer résztvevőre számítanak. A kiválasztáshoz egyelőre az MSZP, a DK és a Párbeszéd csatlakozott.

Információk, szabályok és határidők – a budapesti előválasztás weboldala az interneten. 2014-ben már próbálkoztak hasonlóval az ellenzéki pártok, de akkor nem sikerült az előzetes egyeztetés, így most próbálják ki élesben ezt a kiválasztási módszert. A jelöléshez 2000 aláírást kell gyűjteni, szavazni pedig személyesen és az interneten is lehet majd január 28. és február 3. között. Az előválasztáshoz csatlakozott pártok azt mondják, ez a lehet a leghatásosabb módszer annak érdekében, hogy a legalkalmasabb embert válasszák ki és csak egy főpolgármester-jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével, Tarlós Istvánnal szemben.

Egyelőre az MSZP-nek van jelöltje, a szocialisták ismét Horváth Csabát indítják a posztért, de azt mondják bárki nyeri az előválasztást, a párt beáll majd mögé.

Mi egy demokratikus párt vagyunk. Ismerjük a játékszabályokat, mi is részt vettünk ezeknek a kialakításában, azonban nem vagyunk olyanok mint a hisztis kisgyerekek akik felrúgják a Ki nevet a végént? ha nem ők nyertek, tudomásul vesszük, ilyen is van a demokráciában. Egy számít, hogy egy jelölt legyen, akinek esélye van legyőzni Tarlós Istvánt– mondta el Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke. 

Az előválasztáshoz nem csatlakozott a Momentum, a Jobbik és az LMP sem, utóbbi viszont jelezte hogy támogatja Puzsér Róbertet az őszi választáson.

A tervek szerint az előválasztásnak ugyanis júniusban második fordulója is lehet. Ott az első kör győztese mérkőzhet meg Puzsér Róberttel. Az autómentes belvárossal kampányoló publicista új politikai centrumot hozna létre. Korábban már többször kifejtette, álláspontja szerint az MSZP és a DK kormányképtelen és a Fidesz hatalmon maradását segíti, ezért nemcsak a kormányt hanem az ellenzéket is leváltaná.

Szerdai facebook bejegyzésében pedig arról írt, hogy a baloldali értelmiség és a Momentum Mozgalom a lejáratásába kezdett, mert szerintük megosztja az ellenzéket. A publicista hozzátette, csalódott a Momentumban ami tárgyalni sem hajlandó vele a főpolgármesterségről, és ma már úgy látja, hogy a mozgalom inkább akadályozza egy új politikai közép létrehozását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!