2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Az LMP sem támogatja a természetellenes műhúsok bevezetését Magyarországon + videó

Össztüzet zúdított az ellenzék Donáth Annára a műhús népszerűsítése miatt. A Jobbik szerint a Momentum politikusa csak a multik érdekeit szolgálja. A laboratóriumokban mesterségesen létrehozott élelmiszer az LMP szerint egyáltalán nem segít a környezeten. A Zöld párt úgy gondolja a termék beengedése a magyar piacra csak azoknak a cégeknek az érdeke, akik eddig is nyerészkedtek az infláción.

  • Az LMP sem támogatja a természetellenes műhúsok bevezetését Magyarországon + videó

A műhús egyszerre biztosíthat élelmiszerbiztonságot, fenntarthatóságot és adhat lökést az etikus állattartásnak – ezt állítja közösségi oldalán a Momentum új elnöke. Donáth Anna szerint nem lehet betiltani a fejlődést, a változást. Egyenesen azt állította: a műhús betiltásával a kormány a géprombolás útjára lép.

A műhús feltétel nélküli támogatása egy abszolút multi-bérenc magatartás – reagált Donáth Anna posztjára a Jobbik képviselője. Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: semmilyen szempontból nem tartja támogathatónak a műhús népszerűsítését.

Jelen pillanatban igen, ellene vagyunk. Nem látunk olyan technológiai megoldást, amely garantálná akár az élelmiszer biztonságot, akár az élelmiszer önrendelkezést, akár azt, hogy a magyar gazdák legalább megmaradt pozícióit megmentsük. Éppen ezért, ezen technológiával szemben a legszigorúbb fogyasztóvédelmi eszközök alkalmazását követeljük – hangsúlyozta a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A műhús, ugyanannak az agrár lobbinak az érdeke, akik extra profitot kerestek az inflációs válság alatt

– erről pedig már Ungár Péter, az LMP társelnöke beszélt.

A műhúsnak még az írmagját is ki kell irtani

– ez pedig már agrárminiszter álláspontja. Nagy István szerint Európai létformánk kerül veszélybe, ha elfogadjuk a művileg előállított húsok forgalmazását.

Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!