2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Az LMP-sek "perverz vonzalmat" éreznek a láncok és a bilincsek iránt

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint az LMP-s képviselők "perverz vonzalmat" éreznek a láncok és a bilincsek iránt, ugyanakkor az ellenzéki párt szerdai demonstrációja nem "felnőttfilmforgatás" helyszíne, hanem egy munkahely, és az ott dolgozókat a legkevésbé sem érdekli az LMP "lánccsörgetése". Mindeközben a XX–XXIII. kerületi Rendőrkapitányság fejenként száz-százezer forintra bírságolta az akció résztvevőit.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az LMP a Közgép telephelyén tartott szerdai demonstrációjára utalva, napirend előtt a parlament csütörtöki ülésén úgy fogalmazott: aki látni akarta az láthatta, hogy az LMP-s képviselők „a láncok és a bilincsek iránt egészen óhatatlan perverz vonzalmat éreznek”, és láthatóan erre „stimulálólag hat”, ha egyenruhások is jelen vannak az „előjáték közben”.

A politikus azt tanácsolta az ellenzéki aktivistáknak, hogy a következő akciójuk megtervezésénél kérjék ki egy pornófilmes tanácsát is. „Ahol önök tegnap akcióztak, az nem egy felnőttfilmforgatás színhelye, hanem az egy munkahely, ahol magyar emberek dolgoznak, kétkezi magyar munkások, akik abból a munkából egyébként a családjukat tartják el, és azt gondolom, hogy önöket vagy őket legkevésbé sem érdekli az önök lánccsörgetése. Szóval ha a legközelebbi extrém akciójuk színhelyét tervezik, akkor hadd ajánljam a figyelmükbe azt, hogy kis hazánkban található néhány olyan honfitársunk, aki felnőttfilmekben igazán világraszólót alkotott, tőlük kérjenek tanácsot” – tanácsolta Rogán Antal.

Ledolgoznák a büntetést?

– A XX–XXIII. kerületi Rendőrkapitányság fejenként száz-százezer forintra bírságolta az előállított LMP-s politikusokat és aktivistákat – mondta Jávor Benedek csütörtökön. A frakcióvezető szerint a rendőrök alapvetően birtokháborítással és a rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenséggel indokolták a bírság kiszabását. Hangsúlyozta, hogy a bírság ellen fellebbeznek, de ha jogerőre emelkedik a határozat, készek azt végrehajtani. Szavai szerint arról még nem döntöttek, hogy a büntetést kifizetik vagy esetleg közmunka során ledolgozzák.

Magánterületen leláncolva

Amint arról az MNO is részletesen beszámolt, szerdán az LMP parlamenti frakció politikusaiból és aktivistáiból álló csoport hatolt be a Közgép területére, ahol magukat összeláncolva ülődemonstrációt folytattak. A parlamenti küszöböt éppen csak átlépő párt részéről nem ez az első eset, hogy ilyen akcióba kezd. Ennek kapcsán Boros Bánk Levente politológus úgy fogalmazott az MNO-nak, hogy egy kis pártról van szó, nem tudnak elmozdulni a holtpontról, nem találják helyüket az ellenzékben. Egy ilyen akcióval nyilvánossághoz lehet jutni, egy ilyen akció akár címlapsztori is lehet – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!