2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Belföld

Az LMP ismét a Samsung gödi akkumulátorgyára ellen hergelt

"A gödiek nem az akkumulátor-gyárról, hanem csak a polgármesterről döntöttek az időközi választáson" - mondta Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője a Gödi akkumulátorgyár előtt.

  • Az LMP ismét a Samsung gödi akkumulátorgyára ellen hergelt

A politikus kiemelte, hogy a kormány akkumulátor-gyártó politikája elfogadhatatlan. Orbán Viktor szerint az akkumulátor-gyár építések környezetvédelmi minden szempontból is jól végiggondolt ipar-politikai döntések.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője kiemelte: ezek a gyárak kijátszák a rájuk vonatkozó jogszabályokat.

"Az LMP ezért is nyújtott be országos népszavazási kérdést arról, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházási törvényt, mely segítségével a kormány ki tudja játszani a jogszabályokat, és vissza tud élni azzal is, hogy ezentúl nem a gödieknek jár az épp befizetett iparűzési adó, hanem a vármegyei önkormányzatnak. És így van ez Gödön is." - mondta Bakos Bernadett.

A képviselő szerint nincs összefüggés azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki tüntetések ellenére is a kormány pártok által támogatott Kammerer Zoltán, olimpiai bajnok nyerte az időközi választást Gödön.

Orbán Viktor szerint az ellenzék csak politikai haszonszerzésből támadja az akkumulátorgyár építéseket. A kormányfő világossá tette: az akkumulátorgyár építések környezetvédelmi szempontból is jól végiggondolt iparpolitikai döntések.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!