2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Az LMP frakcióvezető-helyettese benyújtotta népszavazási kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottságnak

Az LMP újabb népszavazási kérdést ad be az akkumulátorgyárak és ahogy fogalmaztak: a szennyező multik ellen. Csárdi Antal a a párt politikusa már be is nyújtotta kérdéseiket a Nemzeti Választási Bizottságnak.

  • Az LMP frakcióvezető-helyettese benyújtotta népszavazási kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottságnak

Az LMP átadta népszavazási kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottságnak. A népszavazás az akkumulátorgyárak ellen irányulnak.

"Beadtunk egy népszavazási kérdést, aminek a célja az, hogy a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházások felgyorsításáról és megfigyeléséről szóló 2006. évi 53. törvény az országgyűlés helyezze hatályon kívül" - mondta Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

A képviselő szerint a jelenlegi törvény megengedő a beruházókkal szemben és nem vesz figyelembe környezet károsító hatásokat sem.

Az elmúlt időszakban számos tüntetést és demonstrációt szervezett a párt az akkumulátorgyárak felépítése ellen.

 

"Szeretném világossá tenni, hogy Magyarországon a legszigorúbb Európai normák vannak érvényben. Semmilyen gyárat nem lehet építeni, még lópatkót gyártó gyárat sem, nemhogy elektromos autógyárat, vagy akkumulátorgyárat sem, amelyek nem felelnek meg a legszigorúbb, még a Németországi szintet is meghaladó környezetvédelmi előírásoknak. Mindenki nyugodt lehet Magyarországon, hogy ha az ő környékén gyár épül, ott a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat be fogják tartani" - fogalmazott korábban Orbán Viktor miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!