2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Az LMP és a Jobbik folytatják a közös országjárást

Hír TV

2019. március 12., kedd 12:03, frissítve: kedd 20:18

Bár az LMP elhatárolódik az antiszemita nézetektől, a sorozatos botrányok ellenére is a Jobbikkal együtt járják az országot. Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt azt állította, nem is hallott arról a videóról, amelyen Gyöngyösi Márton a holokauszttal viccelődött. Bár Gyöngyösi szerepelt a kaposvári fórum programjában, végül nem ment el a rendezvényre.

Videó, ahol a holokausztról viccelődik? – kételkedett Puzsér Róbert, független főpolgármester-jelölt. A Jobbikkal közös fórumra érkező LMP főpolgármester-jelölt nem is hallott arról, Gyöngyösi Márton a holokauszt áldozatain gúnyolódik

A földalatti gáztározókról szóló törvénytervezetbe került becsempészésre az a javaslat miszerint a 2013-as költségvetésben holokauszt túlélőknek 50 százalékos kompenzáció emelést 50 százalékos kompenzáció növekedést biztosít a kormányzat – hangzott el a videón. Az ellenzéki pártok azonban kiállnak a Jobbik mellett, ezt erősítette meg az LMP társelnöke is.

Az LMP deklarálta alapításától kezdve, hogy az egy fontos elvi dolog nálunk, hogy rasszista, antiszemita kijelentésekkel az LMP nem tud azonosulni és ezt elutasítja, azt gondolom, hogy azok a Jobbikos képviselők, akik a Parlamentben dolgoznak az elmúlt években bizonyították a munkájukkal, hogy az emberekért dolgoznak – mondta Demeter Márta az LMP társelnöke. 

Hasonló megnyilvánulása miatt minden tisztségéről lemondott Zuschlag János, aki 2004-ben szintén a holokauszt áldozatain viccelődött. Szerettük volna megkérdezni Gyöngyösi Mártont hogy követi-e az egykori baloldali politikus példáját, tehát hogy lemond-e tisztségeiről, ám a jobbik frakcióvezető elnökhelyettese a korábban meghirdetett program ellenére nem jelent meg az ellenzéki fórumon. Nem csak politikusból érdeklődőből is hiány volt, a 65 000 lelkes megyeszékhelyen az eseményre mintegy 30-an voltak kíváncsiak.