2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Az LMP és a Jobbik folytatják a közös országjárást

Bár az LMP elhatárolódik az antiszemita nézetektől, a sorozatos botrányok ellenére is a Jobbikkal együtt járják az országot. Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt azt állította, nem is hallott arról a videóról, amelyen Gyöngyösi Márton a holokauszttal viccelődött. Bár Gyöngyösi szerepelt a kaposvári fórum programjában, végül nem ment el a rendezvényre.

  • Az LMP és a Jobbik folytatják a közös országjárást

Videó, ahol a holokausztról viccelődik? – kételkedett Puzsér Róbert, független főpolgármester-jelölt. A Jobbikkal közös fórumra érkező LMP főpolgármester-jelölt nem is hallott arról, Gyöngyösi Márton a holokauszt áldozatain gúnyolódik

A földalatti gáztározókról szóló törvénytervezetbe került becsempészésre az a javaslat miszerint a 2013-as költségvetésben holokauszt túlélőknek 50 százalékos kompenzáció emelést 50 százalékos kompenzáció növekedést biztosít a kormányzat – hangzott el a videón. Az ellenzéki pártok azonban kiállnak a Jobbik mellett, ezt erősítette meg az LMP társelnöke is.

Az LMP deklarálta alapításától kezdve, hogy az egy fontos elvi dolog nálunk, hogy rasszista, antiszemita kijelentésekkel az LMP nem tud azonosulni és ezt elutasítja, azt gondolom, hogy azok a Jobbikos képviselők, akik a Parlamentben dolgoznak az elmúlt években bizonyították a munkájukkal, hogy az emberekért dolgoznak – mondta Demeter Márta az LMP társelnöke. 

Hasonló megnyilvánulása miatt minden tisztségéről lemondott Zuschlag János, aki 2004-ben szintén a holokauszt áldozatain viccelődött. Szerettük volna megkérdezni Gyöngyösi Mártont hogy követi-e az egykori baloldali politikus példáját, tehát hogy lemond-e tisztségeiről, ám a jobbik frakcióvezető elnökhelyettese a korábban meghirdetett program ellenére nem jelent meg az ellenzéki fórumon. Nem csak politikusból érdeklődőből is hiány volt, a 65 000 lelkes megyeszékhelyen az eseményre mintegy 30-an voltak kíváncsiak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!