2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Az LMP azonnal bevezetné a dugódíjat

A dugódíj azonnali, „már holnapi" bevezetését sürgette napirend előtti felszólalásában Kanász-Nagy Máté.

  • Az LMP azonnal bevezetné a dugódíjat

Az LMP képviselője szerint a dugódíjjal többek között élhetőbbé, zöldebbé válnának a nagyvárosok, kevesebben halnának meg légszennyezésben.

– Igenis érvényesíteni kell a fizessenek a szennyezők elvet, márpedig aki autót használ, az szennyez – hangoztatta Kanász-Nagy Máté, aki szerint Stockholmban kifejezetten szeretik, így ragaszkodnak a dugódíjhoz.

Válaszában Fürjes Balázs hangoztatta: a baloldal és a kormány közötti alapvető különbség, hogy utóbbi nem akarja nevelni az embereket, nem akarja megmondani nekik, milyen életformát válasszanak, autózzanak vagy biciklizzenek.

Az államtitkár megköszönve, hogy az LMP legalább nyíltan vállalja az álláspontját közölte: a probléma valós, de a dugódíj mint megoldás rossz, ezért az nem lesz.

– Budapest közlekedése romokban hever, a káosz mindennapos. A fővárosi önkormányzat által tervezett fejlesztéseknek, felújításoknak nem történtek meg. Itt lenne az ideje, hogy Karácsony Gergely meghallja saját szavát: ébresztő!

– fogalmazott Fürjes.

Szerinte ha Tarlós István maradt volna a főpolgármester, már rég kész lennének ezek a munkák.

– Autóval közlekedni nem deviancia, nem értünk egyet az autósüldözés politikájával. Az Európai Uniónak 27 fővárosa van, ebből egyetlenegyben van dugódíj. Velünk együtt 26 fővárosban azt gondolják, hogy a dugódíj rossz megoldás. Nem értünk egyet vele, meg fogjuk akadályozni, megvédjük a budapestieket és az agglomerációban élőket a dugódíj bevezetésétől – zárta szavait az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!