2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Az ittas vezetésen ért szocialista Burány Sándor kapott díszpolgári címet Kispesten

Az ittas vezetésen ért Burány Sándor kapott díszpolgári címet Kispesten. A korábbi országgyűlési képviselőtől az eset miatt akkor a mentelmi jogát is megvonták. A szocialista politikus volt az egyetlen, aki elismerte: Lackner Csaba beszélt önkormányzati korrupciós lehetőségekről egy titkos felvételen.

  • Az ittas vezetésen ért szocialista Burány Sándor kapott díszpolgári címet Kispesten

Díszpolgári kitüntetéssel jutalmazta Kispest önkormányzata a szocialista Burány Sándort. A XIX. kerület szintén mszp-s polgármestere, Gajda Péter azt a párttársát tüntette ki, akit a DK-ba invitált Gyurcsány Ferenc, de Burány végül nemet mondott neki.

Burány Sándor évtizedekig volt Kispest országgyűlési képviselője. Jól ismeri a helyi önkormányzati képviselőt, Lackner Csabát is. Lackner országos botrányával került a címlapokra. Egy titkos felvételen arról beszélt, hogy hülye az, aki képviselőként nem tesz zsebre százmilliókat közpénzből. Bevallotta, hogy önkormányzati megbízásokból úgy lehet pénzt szerezni, ha a megbízásért cserébe a kivitelező pénzt oszt vissza. Gajda Péter polgármester tagadta a felvétel hitelességét, Burány Sándor azonban felismerte Lacknert.

A politikust még országgyűlési képviselőként megfosztották mentelmi jogától. Ittas vezetésen kapták, amit később maga is beismert.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!