2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

Az ítélethozatallal tíz év után pont került a Quastor-ügy végére

Szigorú büntetést kapott a cégcsoport vezetője – írta meg a Mandiner. A lap kifejti: Tarsoly Csabát 13 év fegyházra ítélték első fokon és azonnal őrizetbe vették. Több vádlott is fegyházbüntetést kapott, de volt olyan is, akit felmentettek.

  • Az ítélethozatallal tíz év után pont került a Quastor-ügy végére

Majdnem tíz évvel az események után hétfőn hozott ítéletet a Queastor-botrány miatt indított büntetőperben első fokon a Fővárosi Törvényszék. A perben a Quaestor-cégcsoport vezetője és munkatársai vádlottként, míg a nagyszámú károsult sértettként várta a bíróság ítéletét. Ennek megfelelően rengetegen jelentek meg a hétfői ítélethirdetésen, így csordultig telt a tárgyalóterem. 

A bíróság ítéletében bűnösnek mondta ki Tarsoly Csabát, a Quaestor-cégcsoport egykori elnök-vezérigazgatóját, akit többrendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben, részben folytatólagosan és társtettesként elkövetett sikkasztás és csalás bűntette miatt tizenhárom év fegyházbüntetésre, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélt, valamint végleges hatállyal megtiltotta, hogy Tarsoly gazdasági társaságban vezető tisztséget töltsön be. 

A másodrendű vádlottat, Tarsoly feleségét felmentették a vádak alól, ugyanakkor a harmadrendű vádlott Mayer Zsolt még Tarsolynál is szigorúbb büntetést, 16 év fegyházat kapott, szintén csalás és sikkasztás miatt. A bűncselekményben résztvevő többi nyolc vádlottból hetet szintén bűnösnek mondott ki a bíróság, őket több éves, egyes esetekben felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. 

Az ítéletet megelőzően a bíróság elrendelte Tarsoly Csaba elsőrendű és Mayer Zsolt harmadrendű vádlott őrizetbe vételét, így rögtön több rendőr is megjelent a tárgyalóteremben. 

Steiner Gábor bíró az indoklás során elismeréssel szólt az ügyészség munkájáról, amely fél év alatt lezárta a nyomozást, ugyanakkor keményen bírálta a vádlottakat és védőiket, amiért nyilvánvalóan az eljárás elhúzására játszottak.

Forrás: Mandiner

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!