2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Az isztambuli egyezmény összemossa a nők védelmét és a politikát

A kormány a nőket verő férfiakat védi, mert nem hajlandó ratifikálni az Isztambuli Egyezményt – jelentette ki Gurmai Zita. Az MSZP országgyűlési képviselője hozzátette, hogy ismét benyújtják a parlamentnek az egyezményt. A dokumentumot 33 ország ratifikálta és 45 ország írta alá.

Nem elég, ha papíron védik a nőket. Az intézményeknek jól is kell működniük, hogy az áldozatok bízhassanak is bennük. Ne az áldozatoknak kelljen évekig küzdeni az igazságszolgáltatással, mint a lúggal leöntött Renner Erikának, ha ugyanis ez történik, az intézmények elárulják azokat akik bizalommal fordulnak feléjük. Az intézményi árulás pedig csendes áldozatokhoz vezet, akik nem mernek azokhoz fordulni, akik segíthetnének a bántalmazókkal szemben– mondta Gurmai Zita az MSZP képviselőnője. 

Az isztambuli egyezménynek vannak olyan rendelkezései, amelyek egyértelműen a gender területére esnek, ezért nem támogatja a magyar kormány a dokumentum ratifikálását – erről a Hír TV kérdésére beszélt a kereszténydemokraták frakcióvezető-helyettese. Vejkey Imre hozzátette: a nők védelmét fontosnak tartják.

Az isztambuli egyezmény tartalmaz olyan rendelkezéseket is, ami egyértelműen a gender területére esik, ha ezeket el lehetne választani egymástól és egy tisztán olyan isztambuli egyezményé lehetne formálni a jelenlegi egyezményt, ami kifejezetten csak a nők védelméről szól, vagy az üldözöttek, az ártatlanok védelméről, akkor nyilván támogatásunkat élvezné – válaszolta a KDNP-s politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!