2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Az iraki káld pátriárka tanúságtétele a kongresszus keddi programjában

Louis Raphael Sako bíboros, bagdadi érsek, iraki káld pátriárka tanúságtétele, katekézis, szentmise és több előadás szerepel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keddi programjában.

  • Az iraki káld pátriárka tanúságtétele a kongresszus keddi programjában

A reggeli ima után Gérald Lacroix bíboros, quebeci érsek katekézisével kezdődik a katolikus világesemény harmadik napjának programja a budapesti Hungexpón.

    Ezt Louis Raphael Sako bíboros tanúságtétele követi. Az iraki káld pátriárka 2013-ban vette át a legrégebbi keresztény közösség vezetését.

    Az érsek évek óta párbeszédet sürget a különböző társadalmi csoportok, a hatóságok és a kormányzat között. Az Iszlám Állam terrorszervezet térnyerése idején számos alkalommal felhívta a nemzetközi keresztény közösség figyelmét az iraki és szíriai közösségek helyzetére. A pátriárka és az iraki keresztény közösség jelenleg - számos ország, köztük Magyarország támogatásával - azért dolgozik, hogy az emberek visszatérhessenek újjáépülő otthonaikba.

    A délutáni fakultációk között szerepel Dabóczi Kálmán, a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom elnökének és Johannes Hartl, a német Imádság Háza közösség alapítójának előadása.

    Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.

    Egész nap vásár lesz a Szent István-bazilika előtti téren, illetve a NEK párhuzamos programjaként a téren tartják a Szent István-könyvhetet, a keresztény könyvkiadók seregszemléjét.

Fotó: asianews.it

MTI

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!