2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Az IKSZ a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének támogatására hív fel

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) támogatja a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezést a nemzeti régiók védelme érdekében - közölte Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.

  • Az IKSZ a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének támogatására hív fel

Nacsa Lőrinc rámutatott: a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió hozzon létre uniós szintű szabályozást a szülőföldjükön élő, őshonos európai kisebbségek jogainak védelmére. Rendkívül fontosnak tartják, hogy az Európai Unió védelmet és erőforrásokat biztosítson a területén élő nemzeti közösségek számára, hogy azok a szülőföldjükön megőrizhessék identitásukat, nyelvüket, kultúrájukat - hangsúlyozta az ifjúsági szervezet elnöke a közleményében.

Hozzátette: a nemzeti kisebbségek nagy mértékben hozzájárulnak Európa nyelvi, kulturális sokszínűségéhez, amely értéket a következő száz évben is meg kell őrizni.

Jelezte: a kezdeményezést tagjaik között, barátaik, ismerőseik körében is terjeszteni fogják, a helyi szervezetek pedig a lehető legtöbb aláírást próbálják összegyűjteni.

Arra kérnek minden fiatalt, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében írja alá a kezdeményezést a nemzetiregiok.eu oldalán - írta a KDNP-s politikus.

A KDNP a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének aláírására buzdít

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc évvel ezelőtt a Gyurcsány-féle baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!