2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Az igazságügyi bizottság támogatta Varga Zsolt András Kúria-elnökké választását

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége támogatta Varga Zsolt András megválasztását a Kúria elnöki posztjára csütörtöki ülésén.

  • Az igazságügyi bizottság támogatta Varga Zsolt András Kúria-elnökké választását

Varga Zsolt András jelölti meghallgatásán kiemelte: a Kúria nem ruházhatja át, terítheti szét a jogegységesítő szerepéből fakadó feladatát, felelősségét. Ezt azonban akkor tudja ellátni, ha állandó és érdemi kommunikációt folytat a bíróságon belül - mondta.

A jelölt szerint "végtelenül fontos" a Kúria elnökeként a szakmai és igazgatási feladatok elválasztása; az elnök igazgatási feladatot lát el, nem befolyásolhatja az ítélkezést.

A Kúriának meg kell tartania az alaptörvényt és a jogszabályokat, de hat rá az Európai Unió Bírósága, az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Alkotmánybíróság is. Minderre figyelemmel kell lenni, kiegyensúlyozásuk a következő évtized talán legnagyobb kihívása egész Európában - jelentette ki.

A jelölt megválasztását a bizottság tíz igen szavazattal, két nem ellenében támogatta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!