2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Az igazságügyi bizottság támogatta Varga Zsolt András Kúria-elnökké választását

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége támogatta Varga Zsolt András megválasztását a Kúria elnöki posztjára csütörtöki ülésén.

  • Az igazságügyi bizottság támogatta Varga Zsolt András Kúria-elnökké választását

Varga Zsolt András jelölti meghallgatásán kiemelte: a Kúria nem ruházhatja át, terítheti szét a jogegységesítő szerepéből fakadó feladatát, felelősségét. Ezt azonban akkor tudja ellátni, ha állandó és érdemi kommunikációt folytat a bíróságon belül - mondta.

A jelölt szerint "végtelenül fontos" a Kúria elnökeként a szakmai és igazgatási feladatok elválasztása; az elnök igazgatási feladatot lát el, nem befolyásolhatja az ítélkezést.

A Kúriának meg kell tartania az alaptörvényt és a jogszabályokat, de hat rá az Európai Unió Bírósága, az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Alkotmánybíróság is. Minderre figyelemmel kell lenni, kiegyensúlyozásuk a következő évtized talán legnagyobb kihívása egész Európában - jelentette ki.

A jelölt megválasztását a bizottság tíz igen szavazattal, két nem ellenében támogatta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!