2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Az igazmondás híve lett Gyurcsány Ferenc pártja

180 fokos fordulat a Gyurcsány-pártban. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint a politikusnak mindig igazat kell mondania, még a kampányban sem lehet hazudni. Gréczy Zsolt nem zárta ki, hogy a pártvezetés felelősségre vonja a pestszentlőrinci alapszervezet elnökét, aki szerint az önkormányzati választás előtt a hazugság is hasznos lehet, ha nyilvánossággal párosul.

Mobiltelefonnal rögzítette két hete az MSZP XVIII. kerületi kampányfőnöke, Kőrös Péter a Hír TV-nek adott interjút. Más baloldali politikusokhoz hasonlóan ő is azt feltételezhette, hogy szavait utólag manipuláljuk. Akkor sem tettünk ilyet, ahogy most pénteken sem, amikor közzétettünk róla egy hangfelvételt. Arra biztatta párttársait, hogy a helyhatósági választások kampányában nyugodtan ígérjék meg az önkormányzati lakások bérleti díjának csökkentését – ha van rá pénz, ha nincs. „Amennyiben ránk szavaz, novembertől 30 százalékkal csökkentjük a lakbért. Halál komolyan mondom. Ha megnyeritek a választást, akkor majd azért csináltok, mert ráfogjátok arra, hogy mennyire szar ez az állapot, amelyben átvették a költségvetést.”

Ferencz István, a Demokratikus Koalíció XVIII. kerületi elnöke, aki Kőrös Péterhez hasonlóan szintén a teljes baloldal támogatásával lett önkormányzati képviselőjelölt, egy hétvégi rendezvényen arról beszélt a Hír TV-nek, hogy kampányidőszakban a hazugság is hasznot hajt.

Ferencz István: Nincs negatív reklám. Reklám van.
Riporter: Akkor még ez is jól jön?
Ferencz István: Minden jól jön. Az, hogy egyáltalán bekerülünk a médiába. Eddig soha nem volt médiánk, most van.

„Természetesen nem lehet hazudni kampányban” – ezt már a Gyurcsány-párt szóvivője mondta Kőrös Péter őszödi beszédéről. „Ferencz István egy kerületi szervezője, vezetője a Demokratikus Koalíciónak, nyilván – hogy ha kell – el fogunk vele beszélgetni, mert az az álláspontunk, hogy igazat kell mondani” – mondta Gréczy Zsolt.


A szocialisták budapesti elnöke manipulációt emleget. „Soha nem hazudhatnak a politikusok a választóknak. Azokat a választók mindig megbüntetik, és érzik, hogy ki az, aki hazudik nekik. A XVIII. kerületi lakosok el fogják tudni dönteni, hogy ez egy manipulált hangfelvétel – és ezt már Önöknek is többször elmondtam, de az összes jobboldali médiumnak – hogy ez a hangfelvétel többszörösen össze van vágva, amíg nem bizonyosodik be ennek az igazságtartalma, addig erről nem szerencsés nyilatkozni. De el fogják tudni dönteni a XVIII. kerületi lakosok, hogy egy kampányfőnök vélt vagy valós állításainak hisznek inkább, vagy a saját szemüknek és fülüknek” – mondta Kunhalmi Ágnes.

Egy másik leleplező hangfelvételen Kőrös Péter az ismerte be, hogy a fele sem volt igaz azoknak a vádaknak, amelyeket a sajtóban híresztelt a XVIII. kerület fideszes polgármesteréről, Ughy Attiláról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!