2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Az idősotthonok lakóit oltják elsőként Svédországban

2021. január 6., szerda 21:21

Az egészségügyi dolgozók helyett az idősotthonok lakóit oltják be elsőként Svédországban. A skandináv állam döntésével veszélyeztetheti az egészségügyi ellátó-rendszert, amely már most is kapacitása határára került - erről számolt be a HírTV svédországi tudósítója.

Megkezdődött az oltási kampány Svédországban is. A skandináv állam darabra pontosan ugyanannyi vakcinát kapott, mint Magyarország, ám a pandémia kezelésében különutas ország ezúttal is eltérő stratégiát választott. Az ellenszert elsőként nem az egészségügyben dolgozók kapják meg, hanem az idősotthonok lakói.

Tudósítónk azt is elmondta, hogy a kórházak már decemberben jelezték, hogy kapacitásuk határára kerültek, a helyzet pedig azóta csak romlott. Az elmúlt 5 napban 4%-kal emelkedett az intenzív osztályokra kerülők száma, és további problémát okoz, hogy sorra betegednek meg az orvosok, illetve ápolók is.

Hivatalos adatok szerint Svédországban már csaknem félmillió ember fertőződött meg a koronavírussal, a halálos áldozatok száma pedig közelít a 9 ezerhez.

HírTV