2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Az időseket támadta a momentumos

A legsötétebb korokat idézi fel a momentumos képviselő hétfői Facebook-bejegyzése - így reagált az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Kádár Barnabás bejegyzésére. A balliberális politikus az idősek választásból történő kizárását szorgalmazta, mert szerinte az általa populistának kikiáltott pártok és politikusok kizárólag a hatvan év fölötti korosztály szavazatainak köszönhetik megválasztásukat. A jogi szakértő szerint nemcsak erkölcsileg aggályos Kádár megnyilvánulása, de jogellenes is.

  • Az időseket támadta a momentumos

"Miért az idősebbek döntik el a jövőnk? " - így kezdte Facebook-posztját a momentumos Kádár Barnabás. A balliberális politikus az idősek választásból történő kizárását szorgalmazta. Szerinte ugyanis az általa populistának kikiáltott pártok és politikusok kizárólag a hatvan év fölötti korosztály szavazatainak köszönhetik megválasztásukat. Kádár Barnabás ezért azt tanácsolja az időseknek: ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést.

Elmenekült a Hír TV kérdési elől a szocialista Bangóné. Azt szerettük volna megtudni tőle: Egyetért-e szövetségesük kijelentéseivel és mennyire tartja azt demokratikusnak? A Momentum többi szövetségese sem reagált írásban feltett kérdéseinkre.

Kétmillió nyugdíjast sértett meg a bejegyzésével Kádár Barnabás - mondta a Hír TV-nek a Fidesz országgyűlési képviselője. Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: tisztelettel és megbecsüléssel kellene a hatvan év felettiek felé fordulni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Hír TV-nek azt mondta: a legsötétebb korokat idézi fel a Kádár Barnabás javaslata.

De nemcsak erkölcsileg aggályos, hanem jogellenes is a momentumos képviselő ötlete - a Századvég jogi szakértője szerit. Ifjabb Lomnici Zoltán ismertette: a választójog általános, egyenlő és feltétlen, ezért elfogadhatatlan, ha valaki önkorlátozásra kéri az időseket.

Korábban Vona Gábor tett sértő kijelentéseket a nyugdíjasokra. 2017-ben, még a Jobbik elnökeként úgy fogalmazott az idősekről, hogy húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt. Vona Gábor épp a napokban találkozott a Momentum elnökével, Fekete-Győr Andrással.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!