2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Az, hogy egy állam közvetlenül akar beavatkozni, sosem hangzik túl jól

Emmanuel Macron és Mark Zuckerberg együttműködési megállapodást kötöttek arra vonatkozóan, hogy francia hivatalnokok is besegítenek a Facebook ellenőrzésébe. A különleges megállapodás 6 hónapra szól, és a gyűlöletbeszédek kiszűrésére irányul majd.

  • Az, hogy egy állam közvetlenül akar beavatkozni, sosem hangzik túl jól

A Magyar Hírlap újságírója szerint már önmagában az is érdekes, hogy cenzúrázni kell a Facebookon, hiszen alapvetően egy szórakoztató tartalomról van szó, egy közösségi oldalról, aminek egyébként nem lenne feladata a politikával való foglalkozás. „Nyilván ez mégis megjelenik, de az, hogy ezt cenzúrázni kell, az azt jelenti, hogy itt irányított tartalmak kerülhetnek föl. Ez önmagában is már egy óriási probléma” – fogalmazott Jobbágyi Zsófia, hozzátéve, hogy az viszont tény, hogy pillanatnyilag az internet világa messze nincs még annyira leszabályozva, mint ahogyan szerinte kellene lennie.

A Facebook, a közösségi média egy olyan jelenség, amely „olyan szinten nőtt túl minden érdemi, értelmi kontrollon – az egész emberiséget tekintve –, hogy tényleg csak a hátát látjuk az egésznek”, fogalmazott Kósa András újságíró, hozzátéve, hogy szerint nyilván minden kormány kétségbeesetten keresi azt, hogy az általa nem kívánatosnak tűnő jelenségeket kiszűrje. A Népszava munkatársa azonban megjegyezte, az, hogy egy állam közvetlenül akar beavatkozni a tartalmakba, az nekünk, kelet-európaiaknak sosem hangzik túl jól. „Ez egy olyan precedens lesz, nem tudom, hol lesz a vége, mert innentől kezdve bármelyik ország kormány hivatkozhat a francia példára.”

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!