2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Az Európai Néppárthoz csatlakozna a Tisza Párt

A Néppárt elnöke, az atomfegyverkezést és kötelező uniós sorkatonaságot tervező Manfred Weber már április végén megüzente Magyarnak, hogy a csatlakozási feltétel az ukránpártiság.

  • Az Európai Néppárthoz csatlakozna a Tisza Párt

„Mi a Néppártba szeretnénk beülni, ezt szeretném megint hangsúlyozni. Most küldünk egy levelet a Néppárt elnökének, hogy felvegyük a kapcsolatot és beszéljünk arról, hogy a Néppárthoz egyáltalán csatlakozhat-e majd a Tisztelet és Szabadság, leánykori nevén Tisza Párt. Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben és ne adj Isten, még akár más intézményekben is”  – jelentette ki Magyar Péter a Telexnek adott friss, legújabb interjújában.

Mindez azt jelenti, hogy Magyar Péter fontos brüsszeli pozíciók elnyerése érdekében Ukrajna támogatását és a háborús brüsszeli politika folytatását is kész lenne elfogadni a következő ciklusban. Az Európai Néppárt elnöke ugyanis az a Manfred Weber, aki már április végén világosan megüzente az EPP-hez csatlakozni kívánóknak – és így Magyar Péternek is –, milyen feltételekkel lehet csatlakozni a Néppárthoz. „Három alapvető feltételünk van, amelyet mindenkinek, aki hozzánk akar tartozni, be kell tartania: Európa, Ukrajna és a jogállamiság pártján kell állnia. Ezek az EPP-család alapelvei.”

Az Európai Néppárt elnöke egyébként olyannyira háborús pszichózisban él, hogy pár héttel ezelőtt egy, az egész EU-ban kötelező sorkatonai szolgálatra tett javaslatot. Sőt, még a nőket is besorozná.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!