2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Az EP-választás kihat az önkormányzati választásra

Hír TV

2019. április 10., szerda 17:31

Ha jól szerepel a Fidesz-KDNP az európai parlamenti választáson, akkor az kihat az önkormányzati választásokra is, hiszen már májusban eldől, hogy a magyar emberek bevándorláspártiak vagy sem – ez a legfőbb tétje Vitányi István országgyűlési képviselő szerint a legközelebbi voksolásnak. A politikus a Fidesz aktivistáival gyűjtötte a támogató aláírásokat Berettyóújfaluban.

Sűrűn váltották egymást a választópolgárok a Fidesz-KDNP berettyóújfalui standjánál, ahol a támogató aláírásokat gyűjtötték. A térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a legfontosabb kérdés május 26-án az, hogy a bevándorláspárti erők vagy az azt ellenzők nyernek.

Vitányi István úgy fogalmazott: a belföldi tét pedig az, hogy ha nagyon jól szerepel a Fidesz-KDNP pártszövetség, akkor az az őszi önkormányzati választásokra is kihat, mert ez tulajdonképp egy közvélemény-kutatásnak is felfogható, hiszen meglátjuk, hogy az emberek a bevándorlás pártján állnak vagy bevándorlásellenesek.

A Fidesz már hétfőn leadta az induláshoz szükséges ajánlásokat, a gyűjtést azonban folytatják Orbán Viktor hétpontos terve mellett a bevándorlás megállításáért.

Hír TV