2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Az EP segítene a kegyetlenkedő antifán

Ilaria Salis mentelmi jogára hivatkozva kisétálna a rácsok mögül.

  • Az EP segítene a kegyetlenkedő antifán

Megerősítették, hogy Ilaria Salis a Baloldali és Zöld Szövetség (AVS) színeiben jelölt lesz az európai parlamenti választáson – írja a Corriere della Sera, amely felidézi, eredetileg a Demokrata Párt képviseletében indult volna, ám akkora belső feszültséget okozott az ötlet, hogy a párt végül visszavonta az ajánlatát.

A lapnál úgy vélik, ha a Magyarországon ártatlan járókelőkre brutális kegyetlenséggel lecsapó radikális antifa megszerzi a képviselői mentelmi jogot, akkor a hatóságoknak ki kell engedniük a magyar börtönből.

Az olaszok egy 2004-es határozatra hivatkoznak, amely kimondja, hogy a másik tagállam területén tartózkodó parlamenti képviselőket nem lehet őrizetbe venni, sem bírósági eljárás alá vonni.

A Corriere szerint a választáskor Salis mentelmi jogának elismerése után egy másik eljárás is megkezdődhet, immár Strasbourgban. Erről beszélt a szélsőbaloldali aktivistát védő sztárügyvéd, Magyar György is, aki úgy látja, ha Ilaria Salis az Európai Parlament tagja lenne, magának a Parlamentnek kellene visszavonnia a mentelmi jogát.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!