2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Belföld

Az elvtelenség és a hatalomvágy esszenciája Dunaújvárosban

Az ellenzék a pénzért és hatalomért mindenre képes – hívja fel már régóta az emberek figyelmét a Fidesz, és hogy mindez nem csupán szlogen, hanem a valóság, azt tökéletesen bizonyítja a dunaújvárosi baloldali összefogás is. Most az a Gyurcsány Ferenc biztosította támogatásáról a jobbikos Kálló Gergelyt, aki korábban szemkilövetőnek, hazánkat szétlopónak nevezte őt. Az immár a DK hátszelét élvező Kálló nem is olyan rég még görénynek tartotta a párt alelnökét, Molnár Csabát.

  • Az elvtelenség és a hatalomvágy esszenciája Dunaújvárosban

– Kálló képviselő úr az elmúlt időszakban bizonyította, hogy bírja a dunaújvárosi választópolgárok többségének a bizalmát, a parlamentben pedig azt tapasztalom, hogy tisztességesen, karakán módon,

jó hazafiként szolgálja a választókerületet

– jelentette ki a napokban Dunaújvárosban Gyurcsány Ferenc arról, hogy az MSZP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett a DK is a jobbikos Kálló Gergelyt támogatja a helyi előválasztáson.

Gyurcsányék annak ellenére álltak be Kálló mögé, hogy nemrég még arról volt szó: a DK saját jelöltet, Huszti Zsoltot indítja Fejér megye 4-es számú választókörzetében az előválasztáson.

Kálló Gergely 2020 óta a térség képviselője, a posztot időközi választáson nyerte el, miután elődjét, a szintén jobbikos Pintér Tamást Dunaújváros polgármesterévé választották a 2019-es önkormányzati választáson.

Kálló most a legnagyobb természetességgel vette tudomásul, hogy immár Gyurcsány Ferencék is beálltak mögé,

szerinte azok a pártok, amelyek támogatják őt, belátták a „ne változtass a győztes felálláson” igazságát.

„Tavaly elég nagy arányban megvertem a Fidesz jelöltjét, és az elmúlt egy évben sem merült fel bennük, hogy ne lennék alkalmas arra, hogy újra legyőzzem Fejér 4-ben a Fideszt” – magyarázta.

A dunaújvárosi baloldali összefogás ugyanakkor az elvtelenség és hatalomvágy esszenciájaként jellemezhető annak tükrében, hogy Kálló Gergely nem is olyan rég még miként vélekedett a DK-ról és annak vezetőiről.

A jobbikos politikus korábban közösségi oldalán egyértelműen Molnár Csabára, a DK alelnökére utalva úgy fogalmazott, hogy

a „videóban szereplő görény testesít meg nagyon sok mindent, ami ellen küzdünk. A videóban szereplő alak annak a Gyurcsánynak a táskavivője, hűséges fegyverhordozója, aki szintén szétlopta hazánkat, lövetett 2006-ban, asszisztált a devizahitelek terjedéséhez és még nagyon sok bűnét sorolhatnám”.

De a DK elnökét korábban Pintér Tamás, Dunaújváros jobbikos polgármestere is kiosztotta.

„Hogyha rajtunk múlna, akkor egyébként már Gyurcsány Ferencnek a börtöncellájának a zárjában már ott rohadna a lakat” – írta immár újdonsült szövetségeséről Pintér.

Az már csak hab a tortán, hogy az ominózus dunaújvárosi sajtótájékoztatón történt az is, hogy Gyurcsány krákogással jelzett Karácsony Gergelynek, hogy ne válaszoljon az újságírói kérdésekre.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!