2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Az előző, kormánypárti városvezetésre tolná a felelősséget Újbuda baloldali vezetése + videó

Újbuda önkormányzatának közneveléssel foglalkozó bizottsága zárt ülést tartott, amelyre behívatták az előző, kormánypárti városvezetés két polgármester-helyettesét és a polgármestert is.

  • Az előző, kormánypárti városvezetésre tolná a felelősséget Újbuda baloldali vezetése + videó

Arról faggatták őket, hogy tudtak-e óvodai szexuális visszaélésekről.

Annak ellenére, hogy a rendőrség és a sajtó információi szerint az utóbbi időszakban követett el pedofil bűncselekményeket Gy. Péter egy XI. kerületi óvodában, kedden délután az önkormányzat balliberális többségű bizottsága arról faggatott több kormánypárti politikust, hogy tudnak-e bármilyen bűncselekményről vagy visszaélésről, amit a pedofíliával gyanúsított férfi 2016 és 2018 között elkövethetett.

Az üggyel kapcsolatban Hoffmann Tamás, Újbuda egykori polgármester azt mondta: arról sem volt tudomása, hogy a férfi a köznevelési intézmények valamelyikében dolgozott volna. Úgy emlékszik, hogy hivatali ideje alatt egy harapással kapcsolatos bejelentés volt a legkomolyabb óvodai ügy a kerületben.

Ugyancsak meghallgatták a kerület volt alpolgármesterét, Molnár Lászlót, aki felidézte: az előző vezetés volt az, amely modern jelzőrendszert hozott létre a kerületben az ilyen jellegű visszaélések elkerülésére, illetve mihamarabbi feltárására.

Most hallgatták meg a gyanúsított férfi nevelőanyját is. A korábban befolyásos pozíciót betöltő nőnek azonban a sajtó kizárásával tették fel a kérdéseket.

Szülőként nagyon nehéz azzal szembenéznünk, hogy 2 hét múlva minden ugyanott tud folytatódni.

Az ülés nyílt szakaszán több szülő is részt vett. Azt mondták: egyre elkeseredettebbek, a mai napig válaszokat várnak a kérdéseikre. Azt nehezményezik, hogy a kerület vezetése politikai ügyet akar csinálni ebből a kérdésből.

Az ülésen meghallgatottként részt vett a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, a kerület korábbi alpolgármestere is. Véleménye szerint azzal, hogy a DK-s többségű testület ülésén csak a 2018-as időszakot vizsgálták az előző városvezetésre akarják rátolni a felelősséget.

"Azt javasoltam egyébként én magam is, illetve a fideszes képviselők is ezen az ál-vizsgálóbizottságon, hogy ne csak a 18-as évet vizsgálják, hanem a jelenlegi eseteket is. Kommunikáljanak a szülőkkel, hallgassák meg a szülők véleményét, vizsgálják meg, hogy mik ezeknek a szerződéseknek a tartalma, és legyen valódi felelőse ennek az ügynek, hiszen az újbudai gyermekek védelme elsődleges, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy soha ilyen eset ne fordulhasson elő".

Király Nóra rámutatott: a korábbi időszak vizsgálata azért is felvet bizonyos kérdéseket mert panaszok csak az elmúlt 2-3 évben érkeztek.

 

A teljes cikket IDE kattintva érheti el.

Magyar Nemzet/HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!