2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Az elmúlt 14 évben 15 ezerrel nőtt a házasságkötések száma + videó

2010-hez képest 15 ezerrel nőtt a házasságkötések száma az elmúlt években. Egy kutatásból az is kiderült, hogy a 30 év alatti egyedülálló fiatalok 75 százaléka tervezi, hogy a jövőben házasságot köt. A kormány több mint 30 féle támogatással segíti a házaspárokat és családokat.

  • Az elmúlt 14 évben 15 ezerrel nőtt a házasságkötések száma + videó

Tízből kilenc magyar a házasságot tartja a legjobb párkapcsolati formának, és a fiatalok többsége is házasságban szeretne élni - derült ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért kutatásából. A házasság hete kezdeményezés is azért jött létre, hogy a házasság fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ma már több mint 30 támogatási rendszert vehetnek igénybe a magyar családok és házaspárok.

Hornung Ágnes, családokért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy a kormány 2010 óta egy olyan támogatási rendszeren dolgozik, amellyel minden élethelyzetben hozzá tudnak járulni a családot alapító fiatalok boldogságához.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!