2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Az ellenzéki összefogás jelöltje elbukott Borsodban

Összefogás kudarccal. A szivárványkoalíció őszi főpróbája nem váltotta be a benne részt vevők várakozását. A végén már saját jelöltjük alkalmasságát is megkérdőjelezték.

Augusztus végén a Jobbik elnöke mutatta be az ellenzéki összefogás jelöltjét a borsodi időközi választáson. A jobbikos Bíró Lászlóról azonban hamar kiderült:

nem olyan hiteles jelölt, mint ahogy azt támogatói hirdették.

Bíróról kiderült közösségi oldalán korábban több rasszista és antiszemita kijelentést is tett. 2019 nyarán azt írta:

nemcsak F. Hasszánoktól, hanem H. Dezsőktől, Sztojkáktól is meg kell védeni az országot!

A jobbikos jelölt a Borsodban, Hegyalján és Szerencs környékén megforduló izraeli turistákról pedig úgy fogalmazott, idézem:

"A kutyám majd megveszik, amikor a tetűcsúszdások elmennek a ház előtt." Budapestet pedig Judapestnek nevezte.

Karácsony Gergely főpolgármester ennek ellenére kitartóan kampányolt a jobbikos politikus mellett. Ahogy az ellenzéki pártok is.

Akkor is amikor a magát helyi kisvállalkozóként definiáló Bíró újabb botrányos ügybe keveredett.

Volt alkalmazottjai a Hír TV Informátor című műsorának elmondták: az ellenzéki jelölt többször nem fizette ki bérüket, van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László közölte: hozza a puskáját és menekülhetnek.

A voksolás előtti héten a cigányellenes kijelentéseiről is ismert Bíró disznókért akarta megvenni a borsodi romák szavazatait. A helyi vajda Híradónknak akkor azt mondta: a cigányságnak sem Bíró Lászlón, sem Jakab Péteren keresztül nem kell a Jobbik támogatása.

A szavazás napján pedig fotóhamisítással próbálta lejáratni a baloldali szivárványkoalíció a kormánypárt jelöltjét, Koncz Zsófiát, aki végül megnyerte a borsodi időközi választást.

A választási kudarc után az ellenzéki összefogás oszlopos tagja olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyekből kiderült hogyan tehetett zsebre Bíró és köre 50 millió forintnyi támogatást. Hadházy Ákos azt hangsúlyozta:

Bíró László nem volt jó jelölt. 

Később több ellenzéki politikus is Hadházy ellen fordult. Azt közölték: nem támogatják, hogy a független honatya a 2022-es választáson is elinduljon.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt 20 beteg, 1183 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

A beoltottak száma 5 879 178, közülük 5 630 587 fő már a második oltását is megkapta, 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 2021. szeptember 27.

Hónapokig őrizte a mindenkit érintő titkot Gyurcsány Ferenc

Visszatekintő: fokozott titoktartás volt érvényben a 2006-os megszorító csomagról 2021. szeptember 27.

Durva napokon vannak túl a határainkat védők

Több mint 1300 határsértő ellen kellett intézkedni a hétvégén. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!