2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Ellenzéki kritikák: A DK szerint Orbán Viktor kivezetné hazánkat az unióból + videó

A stabilitás a Fidesz hatalmas értéke, begyakorlott módon tud felkészülni sokadik sikeres választási kampányára és minden társadalmi réteget képvisel – így értékelte a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a miniszterelnök tisztújító kongresszuson tartott beszédét. Mráz Ágoston Sámuel úgy látja: ma már a Fidesz az egyetlen olyan párt Európában, amely 50 százalék feletti támogatottsággal bír, szemben az eredeti céljaikat, elveiket feladni kényszerülő más kormánypártokkal. Orbán Viktor felszólalására az ellenzék is reagált, de érdemi reakció helyett csak a kormányt szidták.

  • Ellenzéki kritikák: A DK szerint Orbán Viktor kivezetné hazánkat az unióból + videó

„Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll” – hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt tisztújító kongresszusán.

„Minden társadalmi csoportban a legnépszerűbb párt, és minden társadalmi csoportnak van is képviselete a párton belül, szerintem ez a sok rövid hozzászólás, előadás, gondolatébresztő beszéd ezt fejezte ki, hogy a sokszínűségét, a néppárt jellegét bizonyítsa a Fidesznek” – reagált Mráz Ágoston Sámuel a pártelnök-miniszterelnök beszédére.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint Orbán Viktor újraválasztása elismerés az eddigi teljesítménye iránt, fél évvel az európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt a Fideszben nem látták időszerűnek a változást. Mráz Ágoston Sámuel a miniszterelnök tisztújító kongresszuson tartott beszédével kapcsolatban kifejtette: a Fidesz a társadalom minden rétegét képviseli, a stabilitás pedig a párt hatalmas értéke. Az elemző hozzátette: még rosszakarói is elismerik, hogy professzionálisan működő, a kampányokat ügyesen megszervező, a választásokon eredményesen szereplő párt.

„Ez a politika, amit Orbán képvisel, ez a huxit politikája. Ez a politika, amit Orbán képvisel, azt fogja eredményezni, hogy elveszítjük európai álmunkat. A lopakodó huxit itt van körülöttünk” – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke.

Az ellenzék azonban érdemi reakció helyett továbbra is csak támadja a kormányt. A Gyurcsány-párt árnyék-miniszterelnöke most épp azzal riogat, hogy a miniszterelnök kivezetné Magyarországot az Európai Unióból.

Jakab Péter legújabb Facebook-bejegyzésében új választásról ábrándozik és a kormány válságkezelését szidja.

Az LMP szerint pedig a miniszterelnök beszédében nemet mondott a zöld ideológiára, de igent a zöld energiára. Azt írták: „A kongresszusi beszéd arra volt kiváló igazolás, hogy zöldpolitikát Magyarországon soha nem Orbán Viktor fog csinálni, hanem vele szemben kell majd megcsinálni.”

Borítókép: Orbán Viktor beszédét tartja a Fidesz harmincadik kongresszusán, 2023. november 18-án, forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!