2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Az elgázolt rendőrre emlékeztek Szentendrén

Rendőrök, tűzoltók és motorosok emlékeztek Szentendrén a posztumusz hadnaggyá és hősi halottá nyilvánított Kenéz Imrére, aki szolgálatteljesítés közben vesztette életét csütörtökön a Csongrád megyei Apátfalván.

Pénteken kezdték szervezni a közösségi oldalakon azt a motoros túrát, amellyel a csütörtökön elgázolt motoros rendőrre emlékeztek. A túra végén a Szentendrei Rendőrkapitányságnál lévő emléktáblánál hajtottak fejet a motorosok a posztumusz hadnaggyá és hősi halottá nyilvánított Kenéz Imre emléke előtt.

Ópiát- és morfinszármazékot fogyasztott az a 34 éves osztrák férfi, aki német rendszámú Hummer terepjárójával halálra gázolta Kenéz Imrét – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken. A gázoló korábban már 28 alkalommal került összetűzésbe a rendőrséggel

– Gondoljunk most az összes elment motoros barátunkra, akik közé tartozik a motoros rendőr barátunk is – fogalmazott Klucsik Tamás szervező Szentendrén.

Az ORFK Rendészeti Szervek Kiképzőközpontjának vezetéstechnikai oktatója 2008-ban találkozott először Kenéz Imrével. „Egy rendkívül kedves, tisztességes, szeretni való kolléga volt” – emlékezett vissza Fiedor Ferenc. Szerinte tanítványa cselekedete intézkedéstaktikailag tökéletes volt. „Az Iminek az volt a feladata, hogy megállítsa az embert, hisz a következő sarkon lehet hogy egy kisgyereket vagy egy bácsit, egy nénit ütött volna el. Ő rendőrként semmi mást nem csinált, csak a rendőri hivatásának eleget tett.”

A megemlékezésen a motorostársadalom képviselői mellett a tűzoltóság, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai gyújtottak mécsest.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!