2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Az életükért küzdenek a körúti üzletek, a kerékpársáv lehet sokak veszte

Panaszkodnak a Ferenc körúton lévő üzlettulajdonosok, hogy a kerékpársáv miatt már az életben maradásuk is komoly veszélyben van. A körúti vállalkozók a járvány miatti kényszerbezárás után komoly bevételtől estek el, most pedig, mikor már fogadhatnának vásárlót, a Fővárosi Önkormányzat tesz keresztbe nekik. Tavaly júliusban a Blaha Lujza tér és a Mester utca közötti útszakaszon megtiltották a parkolást, és a parkolóhelyeket biciklisávvá alakították. Ezzel nemcsak a környéken lakóknak, de az üzleteknek is megnehezítették az életét, hiszen sem a vásárlók, sem az áruszállítók nem tudnak megállni a boltok közelében. Egyre több az olyan üzlet a körúton, ahol kénytelenek voltak lehúzni rolót, és a kereskedők egyre többen fújtak vészriadót az indokolatlan biciklisávok miatt.

  • Az életükért küzdenek a körúti üzletek, a kerékpársáv lehet sokak veszte

Érződik a az üzletek forgalmán is

„Volt olyan törzsvásárlónk, aki a parkolóhelyek hiánya miatt már nem is hozzánk jár” – mondta az egyik Ferenc körúti telefonos bolt eladója.

„Sokat panaszkodnak a vásárlóink, hogy nem találnak parkolót, vagy ha igen, azt is 2-3 saroknyira. Sajnos ez az intézkedés nem növeli a vásárlói kedvet” – vélte az egyik diszkont eladója.

A főváros hallgat

A Corvin-negyed és a Boráros tér között a legrosszabb a helyzet. Itt a legtöbb üzlet már nem bírta tovább, ezért bezárt.

„Komoly sérelemként ért minket és a környékünkön élő üzleteket a kerékpársávok létrehozása” – mondta a Metropolnak Végel Tamás, a Ferenc körúton található játékbolt tulajdonosa. A Fővárosi Önkormányzat 2020 nyarán, saját ötlete alapján bevezette a nagykörúti kerékpársávot. „Elvártuk volna, hogy a kerékpársáv kialakítását megelőzően konzultáljanak velünk és az itt lakókkal, hiszen a kérdésben mindannyian érintettek vagyunk. A környéken közel 200 parkoló szűnt meg, nem beszélve arról, hogy az áruszállítók csak a biciklisávon tudnak megállni, amely folyamatos konfliktust szít a beszállítók és a kerékpárosok közt” – tette hozzá a vállalkozó.

Az érintett üzletek összefogtak, és igyekeztek megoldást találni a problémára, ezért több levelet is írtak Baranyi Krisztinának és a Fővárosi Önkormányzatnak, amelyben a biciklisáv átszervezését kérelmezik, de hiába volt a sorozatos megkeresés, hónapok után csak a tegnapi napon érkezett válasz. Ebben Baranyi Krisztina a Fővárosi Önkormányzatra hárította a probléma megoldásának kérdését, miszerint a körúti kerékpársáv Karácsony Gergelyék reszortja.

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor az Európai Parlament brüsszeli épületében tárgyalt

Orbán Viktor az Európai Parlament brüsszeli épületében tárgyalt

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig. Amíg ez a kérdés nincs megválaszolva, addig semmilyen migrációval kapcsolatos uniós rendelkezés nem működik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!