2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

Az életükért küzdenek a körúti üzletek, a kerékpársáv lehet sokak veszte

Panaszkodnak a Ferenc körúton lévő üzlettulajdonosok, hogy a kerékpársáv miatt már az életben maradásuk is komoly veszélyben van. A körúti vállalkozók a járvány miatti kényszerbezárás után komoly bevételtől estek el, most pedig, mikor már fogadhatnának vásárlót, a Fővárosi Önkormányzat tesz keresztbe nekik. Tavaly júliusban a Blaha Lujza tér és a Mester utca közötti útszakaszon megtiltották a parkolást, és a parkolóhelyeket biciklisávvá alakították. Ezzel nemcsak a környéken lakóknak, de az üzleteknek is megnehezítették az életét, hiszen sem a vásárlók, sem az áruszállítók nem tudnak megállni a boltok közelében. Egyre több az olyan üzlet a körúton, ahol kénytelenek voltak lehúzni rolót, és a kereskedők egyre többen fújtak vészriadót az indokolatlan biciklisávok miatt.

  • Az életükért küzdenek a körúti üzletek, a kerékpársáv lehet sokak veszte

Érződik a az üzletek forgalmán is

„Volt olyan törzsvásárlónk, aki a parkolóhelyek hiánya miatt már nem is hozzánk jár” – mondta az egyik Ferenc körúti telefonos bolt eladója.

„Sokat panaszkodnak a vásárlóink, hogy nem találnak parkolót, vagy ha igen, azt is 2-3 saroknyira. Sajnos ez az intézkedés nem növeli a vásárlói kedvet” – vélte az egyik diszkont eladója.

A főváros hallgat

A Corvin-negyed és a Boráros tér között a legrosszabb a helyzet. Itt a legtöbb üzlet már nem bírta tovább, ezért bezárt.

„Komoly sérelemként ért minket és a környékünkön élő üzleteket a kerékpársávok létrehozása” – mondta a Metropolnak Végel Tamás, a Ferenc körúton található játékbolt tulajdonosa. A Fővárosi Önkormányzat 2020 nyarán, saját ötlete alapján bevezette a nagykörúti kerékpársávot. „Elvártuk volna, hogy a kerékpársáv kialakítását megelőzően konzultáljanak velünk és az itt lakókkal, hiszen a kérdésben mindannyian érintettek vagyunk. A környéken közel 200 parkoló szűnt meg, nem beszélve arról, hogy az áruszállítók csak a biciklisávon tudnak megállni, amely folyamatos konfliktust szít a beszállítók és a kerékpárosok közt” – tette hozzá a vállalkozó.

Az érintett üzletek összefogtak, és igyekeztek megoldást találni a problémára, ezért több levelet is írtak Baranyi Krisztinának és a Fővárosi Önkormányzatnak, amelyben a biciklisáv átszervezését kérelmezik, de hiába volt a sorozatos megkeresés, hónapok után csak a tegnapi napon érkezett válasz. Ebben Baranyi Krisztina a Fővárosi Önkormányzatra hárította a probléma megoldásának kérdését, miszerint a körúti kerékpársáv Karácsony Gergelyék reszortja.

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb három német szélsőbaloldalit köröznek

Újabb három német szélsőbaloldalit köröznek

Újabb három németországi szélsőbaloldalit köröznek - írja a Magyar Nemzet. Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a februári budapesti brutális támadók közül.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!