2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az Együtt–PM tagadja, hogy a liberálisokat támadnák

Tagadja az Együtt–PM, hogy fenyegetik a liberálisokat. A Magyar Liberális Párt (MLP) főpolgármester-jelöltje jelentette be pénteken: több kerületben is SMS-ekben és e-mailekben támadják jelöltjeiket a Bajnai-párt és a baloldali összefogás politikusai. Arra próbálják rávenni őket, hogy lépjenek vissza az önkormányzati választáson a javukra.

„Teljes mértékben elutasították minden jellegű közeledésünket” – az Együtt–PM, az MSZP és a DK közös III. kerületi polgármesterjelöltje csütörtökön az ATV-ben ismerte el, hogy megkeresték a Liberálisokat: léptessék vissza jelöltjeiket a baloldal javára, mert csak így van esélyük leváltani a Fideszt a kerületben.

„Én nem kaptam olyan indoklást, ami érthető lenne, főleg azok után, hogy tavasszal összefogás volt az MLP és a baloldali erők között, és ennek eredményeképpen van a liberális pártnak parlamenti képviselője úgy, hogy a III. kerületben ezért semmit sem tettek, egyetlen ajánlást sem hoztak” – fogalmazott Béres András, a baloldal közös III. kerületi polgármesterjelöltje.

„Az elmúlt napokban számos helyről érkezik, ha úgy tetszik, támadás a liberális párt képviselőjelöltjei ellen, leginkább Szigetvári Viktor pártjának részéről. Próbálnak nyomást gyakorolni a jelöltjeinkre annak érdekében, hogy lépjenek vissza” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Bodnár Zoltán.

A liberálisok főpolgármester-jelöltje azt mondja: főként Óbudán és Kispesten keresték meg a jelöltjeiket, SMS-ben és e-mailekben próbálnak nyomást gyakorolni rájuk. „Szeretném világosan leszögezni, hogy a Magyar Liberális Párt nyitott volt arra, hogy megállapodjon ott, ahol erre lehetőség van, ezeket a megállapodásokat meg is kötöttük, a kampány elindult és nincs semmi okunk arra, hogy visszalépjünk sem egyéni kerületi választókörzetekben, sem kerületi polgármesterjelöltek esetében, sem pedig a főváros főpolgármester-jelöltje esetében” – hangsúlyozta Bodnár.

Az Együtt–PM tagad, Karácsony Gergely a Hír TV-nek is azt mondta: nem tud róla, hogy a pártja megfenyegette volna a liberálisokat. „Nem, nem tudom elképzelni. Más dolog, hogy nem nagyon látom, hogy a liberális pártnak mi a politikai célja ezen az önkormányzati választáson, tekintettel arra, hogy fővárosi kompenzációs listájuk sincsen. Nem hiszem, hogy komolyan befolyásolná a végeredményt az a néhány liberális jelölt Budapesten, vidéken aztán végképp” – fogalmazott az Együtt–PM társelnöke.

Óbuda a baloldali megállapodás egyik legvitatottabb kerülete volt. A 15-ös számú választókörzetben például egyetlen olyan jelölt sem lesz, akit a baloldal támogat. Itt ugyanis a Demokratikus Koalíció mögé álltak be, a Gyurcsány-párt viszont az induláshoz szükséges ajánlásokat sem tudta összegyűjteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!