2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Az egykori lamborghinis ámokfutót kapcsolták le Óbudán

Az egykori lamborghinis ámokfutót és újabb bandáját kapcsolták le Óbudán drogcsempészet miatt. A nemzeti nyomozó iroda több hónapos megfigyelés után egy mélygarázsban csapott le a gyanúsítottakra. A helyszínen zacskókban és egy kocsi lökhárítójában 200 millió forint értékű kábítószert, 94 millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. A banda egyik tagja ismert drogkereskedő, négy éve saját anyjával együtt bukott le, akkor Hollandiából csempésztek kokaint.

  • Az egykori lamborghinis ámokfutót kapcsolták le Óbudán

„Én jó embernek tarom magam, soha senkit sem bántottam, az igazság pártján voltam, de lehet, hogy nem így kellett volna” – így nyilatkozott még 2015-ben a Hír TV Riasztás című műsorának F. Árpád, aki jogerős börtönbüntetését töltötte kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

„2011 június 21-én csapott ránk az NNI, és a házamban találtak 105 gramm tiszta hatóanyag tartalmú kokaint és kokain szennyezett mérleget” – ismertette F. Árpád gyanúsított.

A vád szerint a férfi 60 év feletti édesanyja szállította a kábítószert Hollandiából autóval. A férfi mindent tagadott, állítása szerint egy barátja tárolta nála saját kokainját.

„A 2011 júniusában nálam talált 105 gramm tiszta hatóanyag tartalmú kokain K. Gábor tulajdona volt az és már rég nem szabadott volna nálam lennie” – tette hozzá.

A bíróság nem hitt a férfinek: őt és édesanyját is 8 év börtönbüntetésre ítélték.

A hétvégén viszont Óbudán csaptak le rá és bandájára. A Nemzeti Nyomozó Iroda hónapokig figyelte a csoportot, amelynek tagjai Hollandiából csempésztek kábítószert Magyarországra. A bűncselekmény miatt mások mellett ismét F. Árpádot és édesanyját tartóztatták le, a forgatókönyv is hasonló volt a 8 évvel ezelőttihez.

A rendőrök egy társasház mélygarázsában, a kábítószer kiszerelése közben érték tetten a banda tagjait. A zacskókban és egy kocsi lökhárítójában több ezer ecstasy tablettát és több mint egy kiló kokaint találtak. A raktárként használt lakásban még több kilogramm drogot és 94 millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. A kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 200 millió forintot. A nyomozók a bűnszervezet tagjainak feladatát is feltérképezte.

„Megállapították, hogy van, aki a szervezésért felelet, volt, aki kifejezetten a szállítást végezte. Egy autószerelő azzal segítette a bűnszervezet munkáját, hogy Hollandiában beszerelte az egyébként Magyarországon bérelt járműbe a kábítószert, majd Magyarországon azt kiszerelte. És volt egy fiatalember, aki a magyarországi depolakásban, ahonnan aztán később tovább osztották a kábítószert, felügyelt az ingatlanra” – ismertette Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

A nyomozók öt személyt hallgattak ki, ellenük bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanújával nyomoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!