2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Az egri érsek felhívására szedték iskolások a szemetet

Több mint egy konténer szemetet, építési törmeléket, veszélyes hulladékot gyűjtöttek össze az egri katolikus iskolák diákjai egy közösségi szemétszedés alkalmával. Az akciót az egri érsek hirdette meg, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

  • Az egri érsek felhívására szedték iskolások a szemetet

Rövid eligazítás után kezdődhet a munka. Gyorsan megtelnek a zsákok az egerbaktai „Vörös-kereszt” környékén.

Az embereket rá kell készteni arra, hogy minél kevesebb szennyezőanyag kerüljön ki a természetbe, és így meg tudjuk óvni a földeket, és nem szennyezzük a vizeket– véli Zelei Dávid. 

A fiataloknak nem kell sokat keresgélniük, az egész területet ellepi a szemét. Zsákokba, vödrökbe, és konténerbe gyűjtik a hulladékot. Az Egri Főegyházmegye szervezésében meghirdetett akcióban négy egri általános-és középiskola közel száz diákja vett részt.

Én is csatlakoztam egyrészt azért, mert jár az igazgatói dicséret, másrészt mert szeretném védeni én is a környezetet, hogy majd az utókorra hagyjuk a tiszta világot– mondta Péter Dániel. 

Ternyák Csaba egri érsek második alkalommal hívta közösségi szemétszedésre az egyházmegye diákjait. Korábban egyszer már megtisztították ezt a területet, azóta viszont újra megtelt hulladékkal.

Ferenc pápa felhívásának teszünk eleget, aki néhány évvel ezelőtt egy enciklikában nagyon erős mondatokkal, nagyon erős szavakkal hívta fel a figyelmünket arra, hogy vigyáznia kell az emberiségnek a teremtett világra. Szent Ferencre hivatkozva, akinek csodálatos szavai voltak arról, hogy a Földre úgy tekintett, mint Földanyára, a csillagokra, mint amelyek körül vesznek bennünket, világítanak ránk. Meg kell őriznünk ezt a környezetet, és a következő nemzedékeknek át kell adnunk, hogy ők is tudják dícsérni az Istent, a teremtett világ szépsége miatt.– mondta Ternyák Csaba egri érsek. 

A Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén megtartott Teremtésvédelmi napon az Egri Főegyházmegyéhez tartozó 50 iskola mindegyikében szerveztek hasonló akciókat. A szemétszedés mellett virágot ültettek, területet rendeztek, vagy iskolájukat szépítették a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!