2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Az egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter csak indulatot akar csiholni + videó

Magyar Péter csak indulatot akar csiholni-reagált az egészségügyi államtitkár a Tisza Párt elnökének kórháztúrájára. A Magyar Nemzet azt írja: miközben Magyar Péter az úgynevezett VIP-szolgáltatásokról is le akarta rántani a leplet, elárulta, hogy felesége révén ő maga is jogosult volt bizonyos szolgáltatásokra.

  • Az egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter csak indulatot akar csiholni + videó

Kórházi túrát szervezett augusztusban Magyar Péter. Több intézménybe is ellátogatott azt bizonygatva, hogy áldatlan állapotok vannak a magyar egészségügyben.

A Tisza Párt elnöke ezzel egy időben az úgynevezett VIP-szolgáltatásokról is le akarta rántani a leplet, ezért kereste fel a Honvéd Kórházat. Magyar Péter ott a Speciális Rendeltetésű Centrum részlegre akart bejutni.

Az nem egy VIP osztály, hanem egy speciális rendeltetésű részleg, ahol különösen védendő személyek ellátása zajlik – mondta Takács Péter. Többiek között sebesült NATO katonák és fedett rendőrök ellátása történik. Az egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter a felesége révén korábban járhatott ebben a részlegben, éppen ezért pontosan tudnia kellett, hogy ott mi történik.

Egy speciális biztonsági előírásokkal működő NATO-minősített részleg, amit egyébként ő pontosan jól tudott, azt is tudta, hogy a NATO és a magyar előírások szerint ott például videó és fénykép felvétel nem készíthető

– hangsúlyozta az államtitkár majd rámutatott: arról is tudnia kellett, hogy ott felvételt sem lehet készíteni, csak erről elfelejtette tájékoztatni a rajongótáborát.

Én? Soha nem kértem VIP-ellátást – ezt állította korábban Magyar Péter. Az államtitkár viszont ezt az állítását cáfolta. Szerinte a Tisza párt első embere igen is szeretett volna igénybe venni ilyen szolgáltatásokat, ráadásul ingyen. Takács Péter azt mondta: ezt sms-el tudja bizonyítani.

Tudomásom van arról hogy több főigazgató kollégám is kapott hasonló típusú kéréseket Magyar Pétertől – mondta Takács. 

Az egészségügyi államtitkár leszögezte: nem azzal van a baj, ha valaki konstruktív kritikát fogalmaz meg az egészségüggyel kapcsolatban. A probléma akkor van, amikor valakinek a zsigeri indulatkeltés a célja.

Ez ugye nem egyedi jelenség, nem ő találta ezt fel, hanem számos szellemi rokona ezt csinálja szerte a nagyvilágban, és Magyarországon is voltak erre már példák. Amivel Magyar Péter többet tett hozzá az az, hogy ő a Facebookkal és a Metával olyan kapcsolatokat ápol, akár személyes kapcsolatokat is, ami az ő általa vetett hullámok sokkal eredményesebben terjeszti a közösségi médiában – hangsúlyozta az államtitkár. 

A politikai kommunikáció, látjuk, láttuk, hogy mindig célzatos és a szélső értékekre fókuszál. A kórházainkban, most egy kicsit a kommunikációra reagálva, rengeteg jó dolog van – erről már a Magyar Kórházszövetség elnöke beszélt a Napi Aktuálisban. Velkey György hozzátette: nagyon sok kórház újult meg az elmúlt időkben és sok magyar kórház vetekszik akár nyugati kórházakkal is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mávinform: nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról

Mávinform: nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról

Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint, vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!