2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Az edelényi csokigyár is kiérdemelte az év esélyteremtő munkahelye címet

Egyre többen foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket. A miskolci Szimbiózis Alapítvány több mint egy évtizede díjazza azokat a vállalatokat, ahol fogyatékkal élőket alkalmaznak. Idén mások mellett egy edelényi csokoládégyár, és a Magyar Vöröskereszt is elnyerte az „Év esélyteremtő munkahelye” címet.

  • Az edelényi csokigyár is kiérdemelte az év esélyteremtő munkahelye címet

Különleges módszerrel, úgynevezett mézes–bábos–ütőfás technikával készültek azok a mézeskalácsok, amelyeket a miskolci Városházán mutattak be a Mézes Miskolc kiállítás megnyitója keretében. Ezeket az édességet a Szimbiózis Alapítvány műhelyében dolgozó megváltozott munkaképességűek, illetve a miskolci és térségi iskolák diákjai készítették.

A Szimbiózis Alapítvány 1999-ben azért jött létre, hogy segítse a hátrányos helyzetű, sérült emberek oktatását és munkához jutását. Az alapítvány 11 éve vándordíjat ad át azoknak a munkáltatóknak, akik fogyatékos embereket alkalmaznak. Azt, hogy kié lehet az „Év esélyteremtő munkahelye” plakett, főleg az ott dolgozók véleménye alapján döntik el.

Idén az egyik díjazott az Edelényben működő csokoládégyár lett, ahol ötven megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak. „Idén kezdődött az együttműködés a Szimbiózis Alapítvánnyal, ők kerestek meg minket. Nyitottak voltunk az együttműködésre, mivel, mint minden cég, mi is munkaerőhiánnyal küzdünk, ezért minden lehetőségnek örülünk, és nagyon sikeres az együttműködés a mai napig” – emelte ki Lukács Alexandra, a Pannoncraft Kft. Edelény ügyvezetője.

Díjazták még a Magyar Vöröskereszt Borsod Megyei Szervezetét, amely mezőcsáti élelmiszerfeldolgozó üzemében foglalkoztat fogyatékkal élőket, illetve a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumot, amelynek menzáján több megváltozott munkaképességű alkalmazott is van.

A szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár szerint Magyarországon egyre több vállalat ismeri fel, hogy érdemes fogyatékkal élőket is alkalmazni. „Azt gondolom, hogy egyre inkább van eredménye az érzékenyítésnek, ami felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő emberekre, hogy ők ugyanolyan értékes emberek, mint mi mindannyian, akik fogyatékmentesen élünk, és szükség van az ő munkájukra. Sőt, azt kell mondjam, hogy nem lehet teljes foglalkoztatottságot elérni Magyarországon a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása nélkül” – húzta alá Simon Attila István.

Az ünnepségen a korábbi évek díjazottjait Szőke András előadóművész köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péter: Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját

Magyar Péter: Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját

Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját - jelentette ki Magyar Péter jogász kedd reggel az ATV Start című műsorában arra a kérdésre reagálva, hogy valaha is fordult-e tettlegességbe a családi vita közte és egykori neje, Varga Judit volt igazságügyi miniszter között.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer vlog - A III. világháború küszöbén

Bayer vlog - A III. világháború küszöbén

Macron elnök bejelentette, hogy igenis szükség van arra, hogy NATO-csapatok harcoljanak Ukrajnában az oroszok ellen. Azt is közölte Macron elnök úr, hogy igenis lesznek francia csapatok Ukrajnában, hiszen ő az elnök és azt majd ő fogja eldönteni, miképpen azt is közölte, hogy Franciaországnak is vannak atomfegyverei, úgyhogy jó lesz vigyázni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!