2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Az eddigi számok igazolják a kormányt

Orbán Viktor miniszterelnök 2030-ig hat gazdaságpolitikai célt tűzött ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évadnyitó eseményén. Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője és Kósa András, a Népszava újságírója voltak Kis Kornélia Vendégei a Lapzártában.

  • Az eddigi számok igazolják a kormányt

Kósa András egyetért a „kormánypártisággal nehezen vádolható” Portfolio.hu gazdasági szakportállal, amely szerint a bejelentések jók, a gyermekvállalási fordulat szempontjából hasznosnak tűnnek. Nagyon jó iránymutatás lehet a következő időszak gazdaságpolitikára. „Ha a Portfolio ezt mondja, én magam nem lévén szakértő, én ezt elhiszem nekik” – fogalmazott a Népszava újságírója. Azt a célt, hogy az évi 90 ezer gyermekhez képest 110 gyermek szülessen, azt pedig nagyon ambiciózusnak nevezte. „Sajnos ettől messze vagyunk.”

Kacsoh Dániel a bejelentést az eddigi stratégia folytatásának értékeli, aki szerint nagyon nagy meglepetés senkit nem érhetett azzal kapcsolatban, hogy mit tart Orbán Viktor, illetve a kormány a következő időszak legfontosabb teendőinek. „Folytatja a miniszterelnök azt a politikát, ami egyszer egy felelős gazdaságpolitika, és egyszer egy igény arra, hogy a versenyképességünk innovatívabb és a demográfiai kérdésekben pedig hangsúlyosan is bőkezű állami programok induljanak el” – mondta a Magyar Hírlap lapszerkesztője, megjegyezve: az eddigi számok igazolják a kormányt, a nagy számok szintjén nagyon jól áll a gazdasági kormányzás.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!