2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Belföld

Az eddigi adóbevétel dupláját fizeti majd az andezitbánya a recski kasszába

Az LMP társelnöke nem tudja onnan föntről, hogy egy kistelepülésnek mennyire fontos egy ekkora bevétel – így reagált a Heves vármegyei Recsk polgármestere Schmuck Erzsébet számon kérésére. A politikus kifogásolta, hogy a település vezetője korábban támogatta az andezit bánya megnyitását. Nagy Sándor elmondta: várhatóan az eddig befolyt éves adóbevétel dupláját fogja fizetni a bánya. A baloldal hónapok óta támadja a magyar tulajdonú létesítményt.

  • Az eddigi adóbevétel dupláját fizeti majd az andezitbánya a recski kasszába

Újra a magyar tulajdonban lévő recski andezit bányát támadja a baloldali sajtó. Az RTL úgy tünteti fel, hogy a bánya tehet arról, hogy júniusban sárlavina zúdult a közeli Hunyadi utcára. Csakhogy katasztrofális mennyiségű csapadék zúdult a területre. Becslések szerint alig egy óra alatt száz milliméter eső esett, ami a bányából az utca házaira sodorta a hordalékot.

Nem csak a baloldali sajtó, hanem az ellenzéki pártok is a bánya üzemeltetőjének estek. A magát zöldnek valló LMP-nek az sem jelent semmit, hogy Magyarországon egyedülálló módon nem közúton, hanem vasúton szállítják el az andezitet. A párt egyébként rendszeresen a vasút szerepének növelését követeli.

Sőt Scmuck Erzsébet még a település polgármesterét is számon kérte, amiért a bánya megnyitását támogatta. Az árhullámban érintett házak egy része egyébként engedély nélkül, részben éppen a bánya területén épült.

Nincs tisztában az LMP társelnöke azzal, hogy egy felzárkózó településnek mennyire fontos, hogy tudjon fejlődni – reagált a polgármester. Nagy Sándor tisztázta, hogy csak a bánya által egy évben befizetett adó az csaknem kétszerese az eddigi iparűzési adónak.

A közelben lévő, ám külföldi tulajdonú másik bányával az ellenzéknek nincsen problémája.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!