2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Az ÁSZ-on múlik, hogy kampányol-e a Jobbik az EP-választásokon

Részletfizetést kér a Jobbik az Állami Számvevőszék által kirótt bírság kifizetésére. A párt szerint ettől függ, hogy egyáltalán képesek lesznek-e kampányolni a jövő évi európai parlamenti választáson. A Jobbikot azért büntette meg az ÁSZ, mert szerintük túl olcsón kaptak plakáthelyeket Simicska Lajos cégeitől. Toroczkai László szerint a Jobbik gazdálkodása teljesen átláthatatlan volt az ő alelnöksége alatt.

  • Az ÁSZ-on múlik, hogy kampányol-e a Jobbik az EP-választásokon

Mindenképp kampányolni szeretne a Jobbik a jövő évi EP-választást megelőzően, ám a pártra kirótt ÁSZ-bírság miatt egyelőre bizonytalan ennek a pénzügyi háttere.

„A velejéig igazságtalan ÁSZ-bírsággal kapcsolatosan azért hadd mondjam el, hogy először is látnunk kellene, hogy kapunk-e részletfizetési kedvezményt, illetve lehetőséget. Ha ezt megkapjuk, akkor lényegesen könnyebb helyzetbe kerül a párt, minthogy ha egy az egyben azt a több mint 660 millió forintot ki kellene fizetnünk” – mondta Ander Balázs, a párt országgyűlési képviselője.

Erről döntés a párt szerint legkorábban ősszel lehet, így az is később válik el, hogy milyen felületeken és milyen módon kampányolhatnak. A párt korábbi alelnöke néhány napja a Hír TV-ben azt mondta, hogy korábban még az elnökség sem tudta, hogy milyen anyagi helyzetben van a párt.

„Szabó Gáborral nem mondhatnám, hogy feszültség volt közöttünk. Én nagyon sokszor kértem azt – főleg az utolsó néhány hét során – hogy az elnökség számára számoljon be a párt anyagi-pénzügyi helyzetéről. Ugye ma már azt látjuk, hogy talán volt is erre okom, hogy ilyen kérdéseket föltegyek neki. Ezeket a beszámolókat nem kapta meg az elnökség” – mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

A Jobbik azt követően került nehéz helyzetbe, hogy az ÁSZ tiltott kampánytámogatás miatt 330 milliós bírságot szabott ki, amiért szerintük túl olcsón kaptak plakáthelyeket Simicska Lajos cégeitől. Az Állami Számvevőszék egyúttal ugyanekkora összegű párttámogatást is visszatart a Jobbiktól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!