2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Az ÁSZ-on múlik, hogy kampányol-e a Jobbik az EP-választásokon

Részletfizetést kér a Jobbik az Állami Számvevőszék által kirótt bírság kifizetésére. A párt szerint ettől függ, hogy egyáltalán képesek lesznek-e kampányolni a jövő évi európai parlamenti választáson. A Jobbikot azért büntette meg az ÁSZ, mert szerintük túl olcsón kaptak plakáthelyeket Simicska Lajos cégeitől. Toroczkai László szerint a Jobbik gazdálkodása teljesen átláthatatlan volt az ő alelnöksége alatt.

  • Az ÁSZ-on múlik, hogy kampányol-e a Jobbik az EP-választásokon

Mindenképp kampányolni szeretne a Jobbik a jövő évi EP-választást megelőzően, ám a pártra kirótt ÁSZ-bírság miatt egyelőre bizonytalan ennek a pénzügyi háttere.

„A velejéig igazságtalan ÁSZ-bírsággal kapcsolatosan azért hadd mondjam el, hogy először is látnunk kellene, hogy kapunk-e részletfizetési kedvezményt, illetve lehetőséget. Ha ezt megkapjuk, akkor lényegesen könnyebb helyzetbe kerül a párt, minthogy ha egy az egyben azt a több mint 660 millió forintot ki kellene fizetnünk” – mondta Ander Balázs, a párt országgyűlési képviselője.

Erről döntés a párt szerint legkorábban ősszel lehet, így az is később válik el, hogy milyen felületeken és milyen módon kampányolhatnak. A párt korábbi alelnöke néhány napja a Hír TV-ben azt mondta, hogy korábban még az elnökség sem tudta, hogy milyen anyagi helyzetben van a párt.

„Szabó Gáborral nem mondhatnám, hogy feszültség volt közöttünk. Én nagyon sokszor kértem azt – főleg az utolsó néhány hét során – hogy az elnökség számára számoljon be a párt anyagi-pénzügyi helyzetéről. Ugye ma már azt látjuk, hogy talán volt is erre okom, hogy ilyen kérdéseket föltegyek neki. Ezeket a beszámolókat nem kapta meg az elnökség” – mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

A Jobbik azt követően került nehéz helyzetbe, hogy az ÁSZ tiltott kampánytámogatás miatt 330 milliós bírságot szabott ki, amiért szerintük túl olcsón kaptak plakáthelyeket Simicska Lajos cégeitől. Az Állami Számvevőszék egyúttal ugyanekkora összegű párttámogatást is visszatart a Jobbiktól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!