2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Az Aranyélet sztárjai is futócipőt húznak

Új útvonalon mérettethetik meg magukat a futás szerelmesei az októberi Spar Budapest Maraton Fesztiválon. A kétnapos rendezvény versenyei már nem a Városligetből, hanem az ELTE Lágymányosi Campusáról rajtolnak majd.

  • Az Aranyélet sztárjai is futócipőt húznak

Harmincharmadszor állhatnak rajthoz a futók a Spar Budapest Maraton Fesztiválon. Az eseményen az Aranyélet című tévésorozat színészei is indulnak, ők váltóban mérettetik meg magukat.

„Az motivál, hogy szeretünk futni, szeretjük a sorozatot, és hogy nagyon jó hangulat lesz. Nem is kell nagyon rákészülnünk, emberi távokat fogunk futni, szét lesz osztva 4 részre, tehát nem egy megfoghatatlan és vállalhatatlan távolság. És a hangulat is fog dobni rajta, úgyhogy nincs okunk aggodalomra” – mondja Ónódi Eszter színművész. 

A kétnapos rendezvény a maraton mellett lesz család és esélyegyenlőségi futás október első hétvégéjén.

„21 év után elhagytunk a Városligetet, és az ELTE Lágymányosi Campusa lesz a rajt és a cél. Ezt azért kellett megtenni, mert a Liget-projekt eljutott abba a fázisba, amikor az építés miatt nem férünk oda, módosult az útvonalunk. Sajnos elvesztettük az Andrássy utat, mert a metrópótlás miatt nem tudunk keresztülfutni a buszokon. Idén így már csak egy világörökségi részen futunk. A visszajelzések alapján ez továbbra is Európa egyik legszebb maratoni útvonala, hiszen a Duna két partján futunk, Vár, Várkertbazár, Alagút, hidak, Parlament, Óbuda-főtér, fantasztikus útvonal” – sorolta a Budapesti Sportiroda vezérigazgatója, Kocsis Árpád. 

Az aktív sportolásért felelős kormánybiztos szerint a futóversenyek nevezései is bizonyítják, hogy egyre többen választják Magyarországon is az egészséges életmódot.

„Van egy nagyon pozitív tendencia, a Spar maratonon 2010-ben 13 ezeren, tavaly pedig 32 ezren futottak, tehát a növekedés rendkívül dinamikus, de ha az idei futóversenyeket megnézzük, akkor azt látjuk, hogy minden futóversenyen többen futottak mint a tavalyi esztendőben” – nyilatkozta Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős fideszes kormánybiztos.

A külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára, Melczer Tamás szerint az októberi futómaraton a külföldiek körében is egyre népszerűbb.

„A tavalyi esztendőben 81 országból 5400 futó érkezett Budapestre. Az idén is hasonlóra számítunk. Természetesen ők nem egyedül jönnek, van egy vagy két kísérőjük, tehát sok vendégéjszakát töltenek Budapesten, és az itt tartózkodásukhoz társul egy költés is. Tavaly az össze futóversenyre érkezők mintegy 3,4 milliárd forintot költöttek el, tehát itt a turizmus és a külgazdasági hatások is nagyon erősek” – emelte ki.

A Spar maratont október első hétvégéjén rendezik a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Megfenyegette politikai ellenfeleit Gyurcsány Ferenc évindító beszédében

Megfenyegette politikai ellenfeleit Gyurcsány Ferenc évindító beszédében

Gyurcsány Ferenc szerint szégyelljék magukat a Fidesz szavazói és mindenki, aki támogatja a kormányt. Ezt a bukott miniszterelnök a DK 19. Tisztújító Kongresszusán jelentette ki. A pártelnök szerint Magyarország egyetlen reménye az árnyékkormány. Gyurcsány Ferenc évnyitó beszédében sok témát érintett, azonban az április 3-ai csúfos vereségről, és minden idők legnagyobb fideszes kétharmadáról egy szót sem ejtett.
Szavazás

Szavazás

Ön szerint Gyurcsány Ferenc ma végképp leuralja a baloldalt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!