2024. 09. 23. Hétfő Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Az apadással nem ért véget a készültség: búvároknak kellett alámerülniük az áradó Dunába Pilismarótnál + videó

Nem győzik eléggé hangsúlyozni a szakemberek, az apadás még nem jelenti a veszély teljes elmúltát. Jó példa erre a pilismaróti gát esete, ahol az árhullám megbontotta a védmű fóliaborítását. A katasztrófavédők búvárszolgálata 16 órás megfeszített munkával helyrehozta a sérülést, majd több tonnányi kővel lesúlyozta a fóliát.

  • Az apadással nem ért véget a készültség: búvároknak kellett alámerülniük az áradó Dunába Pilismarótnál + videó

Óvatosan, bajtársaik segítségével merültek alá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság búvárszakemberei a Dunába Pilismarótnál. Azonnali beavatkozásra volt szükség annak ellenére, hogy a tetőzés már elvonult. Az árhullám és a védművet terhelő hatalmas nyomás ugyanis megbontotta a gátat.

Péntek délután Pilismarótnál az árhullám megbontotta az ideiglenes védműnek a fóliaborítását. Ezt a vízügyi szakemberek észlelték s azonnal a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatát riasztottuk a helyszínre. Daruval hatalmas big-bageket, azaz hatalmas zsákokat kővel megrakva daruval emeltünk be, s tűzoltóbúvárok lemerültek, s igazították ezt a helyükre – mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. 

A búvárok 16 órán át dolgoztak folyamatosan, de sikerült helyrehozni a védművet. Azonban ez a helyzet is éppen ara világít rá, hogy noha a vízszint csökken, az éberségnek nem szabad alábbhagynia.

Pilismarót pont az egyik olyan hely, ahol még mindig azt mondják a vízügyes kollégák, hogy még mindig figyelni kell. Reméljük hogy a gyorsabb apadás most már szigetközben elkezdődött, most már mindenhol gyorsul, hiszen most már nincs utánpótlás és előbb utóbb itt is egy gyorsabb apadás veszi kezdetét – hangsúlyozta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője, majd hozzátette: egy túl gyors apadás is gondokat okozhat egy védműnél, éppen ezért Pilismarótnál még figyelni kell.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többször behatolt egy orosz katonai repülőgép Japán légterébe

Többször behatolt egy orosz katonai repülőgép Japán légterébe

Japán diplomáciai úton határozott tiltakozását fejezte ki Oroszországnak, amiért egy orosz katonai repülőgép három ízben is megsértette a légterét hétfőn - jelentette be sajtótájékoztatóján a japán védelmi miniszter. Tokió szerint 2019 óta először fordult elő ilyen incidens.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Tisza Párt elnöke lehallgatta volt feleségét + videó

A Tisza Párt elnöke lehallgatta volt feleségét + videó

Míg a III/III-as ügynökök esetében lesújtva beszélt arról a Tisza párt elnöke, hogy a férj lehallgatta a feleséget, a Mandiner arra emlékeztet, hogy Magyar Péter titokban felvételt készített nejéről, Varga Judit volt igazságügyi miniszterről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!