2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Az Antifa támadó édesapja ezúttal Kovács Zoltán államtitkárt akarta számon kérni + videó

Az olasz külügyminiszter biztosította az anti-fasiszta Ilaria Salist, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy élhessen demokratikus jogával, és voksolhasson a budapesti börtönben. Erre azért volt szükség, mert Roberto Salis, a vádlott apja a napokban nehezményezte, hogy lánya nem szavazhat.

  • Az Antifa támadó édesapja ezúttal Kovács Zoltán államtitkárt akarta számon kérni + videó

"Szóváltás alakult ki a budapesti börtönben fogva tartott Ilaria Salis apja és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár között azt követően, hogy Roberto Salis az olasz sajtónak úgy nyilatkozott megvonták lánya szavazati jogát. Az Ansa hírügynökség Kovács Zoltán bejelentését idézi, miszerint Roberto Salis nyilatkozatai megalapozatlanok és hamis képet festenek a valóságról. A törvények biztosítják a szavazás lehetőségét, a rabok a börtönökben is élhetnek alapvető demokratikus jogaikkal. Az államtitkár megkérte Roberto Salist hogy tartózkodjon a hamis kijelentésektől, amelyek rossz színben tüntetik fel a magyar börtönöket és az ott szolgálatot betöltő személyeket.

Roberto Salis egyedülállónak nevezte az államtitkár közvetlen beavatkozását és hozzátette, félreértésről van szó, valójában nem tudja kitől függ, hogy lánya szavazhasson. Hozzáfűzte, reméli, hogy megtalálják a módját, hogy Ilaria élhessen demokratikus jogával és letehesse voksát. Később Antonio Tajani olasz külügyminiszter arról biztosította a vádlott apját, hogy a tárca azon dolgozik, hogy lehetővé tegyék, Ilaria szavazását az európai parlamenti választásokon. Roberto Salis a külügyminiszter együttműködésére úgy reagált nem csak Ilariáról van szó, hanem arról a 2500 olasz rabról, akiket külföldön tartanak fogva. Hozzáfűzte, jobb lenne, ha az intézmények együttműködnének egymással és nem az állampolgárokat támadnák.

Ilariát a Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége jelölte európai parlamenti választásokra, helyette apja Roberto Salis kampányol Olaszországban. Közben a Hatalmat a Népnek elnevezésű szélsőbaloldali mozgalom is felhívta követői figyelmét, hogy voksaikkal segítsék Ilaria kiszabadítását. Nicola Fratoianni az Olasz Baloldal elnöke tegnap felkereste Ilariát a budapesti börtönben jövő héten pedig a zöldek elnöke fogja meglátogatni."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!