2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Az antalli örökséget nem tudta továbbvinni, helyette taccsra tette a pártot

Volt pártelnök, az Országgyűlés alelnöke, igazságügyi miniszter és még vádlott is. Leginkább szenzációs kalap gyűjteményével nyűgözte le az országot. A Magyar Nemzetet még csipeszel sem fogta meg. Hatalomra vágyott, de az antalli örökséget nem tudta tovább vinni, helyette taccsra tette az MDF-et. E heti főhősünk a leginkább fellengzős Dávid Ibolya volt.

Dávid Ibolya ügyvédként kezdte, de inkább a politikát választotta. Az MDF-es pályafutása a rendszerváltással egyszerre indult. Az 1990-es országgyűlési választáson jutott először mandátumhoz, amit 1998-ban és 2002-ben meg tudott ismételni. 1994-ben és 2006-ban pártja országos listájáról jutott be az Országgyűlésbe. 1992 és 1994 között az ügyrendi bizottság elnöke, 1995 és 1998 között pedig az MDF frakcióvezető-helyettese volt.

Orbán Viktor kormányában igazságügy-miniszterként ő volt az egyetlen MDF-es, illetve női miniszter. 2002-ben az Országgyűlés alelnökévé, illetve pártja frakcióvezető-helyettesévé is megválasztották. 2004-ben az EP-választásokon az MDF-lista vezetője volt, megszerzett mandátumát azonban átengedte párttársának, Olajos Péternek.

Miután hatalomhoz jutott, lekezelte az újságírókat, azon se csodálkoznánk, ha egy-egy stúdióbeszélgetés után az asztalt ütötte volna, de ne legyünk igazságtalanok, néha megmutatta emberi oldalát. Fess kis kalapokban fotózkodott, márkás ruhákban járt. És a Playboy-ban is szerepelt, ahol arról is beszélt, hogy régen kedvelték egymást Orbán Viktorral. Majd eljött a 2002-es jobboldali vereség, a szoci–szadi koalíció lenyomta az Orbán-kormányt. Ekkor az MDF úgy döntött, külön frakcióban folytatja.

További részletek a Főhős adásában:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Listázná a romákat Márki-Zay Péter.

Szanyi Tibor szerint Márki-Zay Péternek azonnal távoznia kell a politikából. 2021. szeptember 20.

Eddig nem tudta tisztázni magát a Momentum a költségvetési csalás gyanúja alól

A Momentum a 2018-as kampányra kapott több mint ötszázmillió forintos állami támogatással, azaz közpénzzel nem tudott elszámolni. 2021. szeptember 20.

Ma kezdődik a parlament őszi ülésszaka

Kövér László házelnöknek küldött törvényalkotási programban, összesen tizenhat törvényjavaslat szerepel. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Holdfényfürdőzés a Hévízi-tavon

Szeptember 24-én, este 19.00 – 22.00 között különleges programra várja vendégeit a Hévízi Tófürdő. Idén először és utoljára, csak korlátozott létszámmal lehetőség nyílik az esti fürdőzésre a világhírű hévízi tavon.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!