2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Az antalli örökséget nem tudta továbbvinni, helyette taccsra tette a pártot

Volt pártelnök, az Országgyűlés alelnöke, igazságügyi miniszter és még vádlott is. Leginkább szenzációs kalap gyűjteményével nyűgözte le az országot. A Magyar Nemzetet még csipeszel sem fogta meg. Hatalomra vágyott, de az antalli örökséget nem tudta tovább vinni, helyette taccsra tette az MDF-et. E heti főhősünk a leginkább fellengzős Dávid Ibolya volt.

  • Az antalli örökséget nem tudta továbbvinni, helyette taccsra tette a pártot

Dávid Ibolya ügyvédként kezdte, de inkább a politikát választotta. Az MDF-es pályafutása a rendszerváltással egyszerre indult. Az 1990-es országgyűlési választáson jutott először mandátumhoz, amit 1998-ban és 2002-ben meg tudott ismételni. 1994-ben és 2006-ban pártja országos listájáról jutott be az Országgyűlésbe. 1992 és 1994 között az ügyrendi bizottság elnöke, 1995 és 1998 között pedig az MDF frakcióvezető-helyettese volt.

Orbán Viktor kormányában igazságügy-miniszterként ő volt az egyetlen MDF-es, illetve női miniszter. 2002-ben az Országgyűlés alelnökévé, illetve pártja frakcióvezető-helyettesévé is megválasztották. 2004-ben az EP-választásokon az MDF-lista vezetője volt, megszerzett mandátumát azonban átengedte párttársának, Olajos Péternek.

Miután hatalomhoz jutott, lekezelte az újságírókat, azon se csodálkoznánk, ha egy-egy stúdióbeszélgetés után az asztalt ütötte volna, de ne legyünk igazságtalanok, néha megmutatta emberi oldalát. Fess kis kalapokban fotózkodott, márkás ruhákban járt. És a Playboy-ban is szerepelt, ahol arról is beszélt, hogy régen kedvelték egymást Orbán Viktorral. Majd eljött a 2002-es jobboldali vereség, a szoci–szadi koalíció lenyomta az Orbán-kormányt. Ekkor az MDF úgy döntött, külön frakcióban folytatja.

További részletek a Főhős adásában:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!