2022. 08. 08. Hétfő László napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Az Amnesty petícióban kéri Ahmed H. szabadon bocsátását

Petícióval fordult az Igazságügyi Minisztériumhoz az Amnesty International jogvédő szervezet, melyben a korábban terrorizmus miatt bebörtönzött Ahmed H. szabadon bocsátását kérik. A petíciót 163 országból, több mint 109 ezren írták alá, ebből nagyjából ezer aláírás érkezett Magyarországról.

„Nem gondoljuk, hogy Ahmed H. ártatlan, de azt gondoljuk, hogy Ahmed H. ártatlan a terrorcselekmény ügyben, tehát mit azt gondoljuk, hogy a minősítése rossz az ügynek. Tehát ez mondjuk hivatalos személy elleni erőszak kísérlete lehet, hogy ő eldob öt követ, de semmiképpen sem terrorcselekmény, ami ugye 5-től 15 évig, vagy életfogytig tartó börtönbüntetést vonhat maga után, és miután a férfi már 3 éve magyar börtönben van, így azt gondoljuk, hogy nagyjából leszolgálta azt az időt amit az általa valóban elkövetett cselekmény miatt neki kapnia kellene” – mondta Demeter Áron, a civilszervezet szóvivője.

A minisztérium válaszul közleményben szólította fel a szervezetet, hogy „tartózkodjon a független magyar igazságszolgáltatásra történő nyomásgyakorlástól”. Emellett megdöbbentőnek nevezik, hogy az Amnesty „nyíltan a röszkei támadásban kulcsszerepet játszó terrorista kiszabadítását követeli”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!