2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Az Amnesty petícióban kéri Ahmed H. szabadon bocsátását

Petícióval fordult az Igazságügyi Minisztériumhoz az Amnesty International jogvédő szervezet, melyben a korábban terrorizmus miatt bebörtönzött Ahmed H. szabadon bocsátását kérik. A petíciót 163 országból, több mint 109 ezren írták alá, ebből nagyjából ezer aláírás érkezett Magyarországról.

„Nem gondoljuk, hogy Ahmed H. ártatlan, de azt gondoljuk, hogy Ahmed H. ártatlan a terrorcselekmény ügyben, tehát mit azt gondoljuk, hogy a minősítése rossz az ügynek. Tehát ez mondjuk hivatalos személy elleni erőszak kísérlete lehet, hogy ő eldob öt követ, de semmiképpen sem terrorcselekmény, ami ugye 5-től 15 évig, vagy életfogytig tartó börtönbüntetést vonhat maga után, és miután a férfi már 3 éve magyar börtönben van, így azt gondoljuk, hogy nagyjából leszolgálta azt az időt amit az általa valóban elkövetett cselekmény miatt neki kapnia kellene” – mondta Demeter Áron, a civilszervezet szóvivője.

A minisztérium válaszul közleményben szólította fel a szervezetet, hogy „tartózkodjon a független magyar igazságszolgáltatásra történő nyomásgyakorlástól”. Emellett megdöbbentőnek nevezik, hogy az Amnesty „nyíltan a röszkei támadásban kulcsszerepet játszó terrorista kiszabadítását követeli”.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!