2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Történelem a Maros sodrásában

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Az Amnesty igazgatójának közös cége is érintett a testvére büntetőeljárásában

A Tűzfalcsoport legújabb írásában feltárja azt, hogy Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója hogyan érintett a testvére, Vig Mór, a számlagyáros ügyvéd ügyében. Mint kiderült, a közös cégük is érintett a büntetőeljárásban – számolt be róla az Origo.hu.

  • Az Amnesty igazgatójának közös cége is érintett a testvére büntetőeljárásában

Ahogy korábban megírták, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (ÁJK) a Kriminológia Tanszék adjunktusa, még a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programvezetőjeként szerepelt az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által közzétett beszámolóban, miszerint 2021. március 25-én virtuális találkozón vett részt a nagykövetség ügyvivőjével, Marc Dillard diplomata kollégáival együtt.

A poszt szövegében leszögezik:

Ahogyan Blinken külügyminiszter mondta az előző nap, az USA azon dolgozik szövetségeseivel és partnereivel, hogy előmozdítsa közös értékeinket, a demokráciát és az emberi jogokat szerte a világon.

Vig egyébként a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának régi bizalmi embere, aki korábban, az Amnesty International Magyarország igazgatói pozíciója előtt öt évig, 2011 és 2016 között az OSF emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában tevékenykedett – írja cikkében a Tűzfalcsoport.

 

 Az Amnesty International jelenlegi vezetője azért került az utóbbi időben újra reflektorfénybe, mert múlt héten elfogták a praxisától eltiltott ügyvéd testvérét, akit egy több százmilliós számlagyár működtetésével hozott összefüggésbe az adóhatóság.

A NAV VIG MÓRT KÜLÖNÖSEN NAGY VAGYONI HÁTRÁNYT OKOZÓ KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁSSAL ÉS MÁS BŰNCSELEKMÉNYEKKEL GYANÚSÍTJA.

Visszatérve Vig Dávidra, idén márciusban bejárta a balos sajtót is az a hír, hogy volt egy cikk az Open Democracy oldalán, amelyben az Amnesty International Hungary volt munkatársai azt írták, a szervezetben évek óta munkahelyi bántalmazás és egyenlőtlenség tapasztalható, a nagy aláíró "rendszerszintű munkahelyi bántalmazást és diszkriminációt tapasztaltak". Az ügyben megszólalt Vig Dávid, aki megúszhatta a dolgot, azt nyilatkozta, hogy "követett el hibákat vezetőként, és ma már egy sor dolgot máshogyan csinálna, de soha, senkit sem bántalmazott."

Nos, a napokban kitört büntetőügy már komolyabb terhet is jelenthet számára, ugyanis részben testvérével, Vig Mórral közös cégük kapcsán is a Bisnode/Partnercontrol adatai szerint büntetőjogi intézkedés indult.

 

 A Help-Me Bt.-ben, amely az elmúlt években összesen több mint százmilliós bevételt realizált, kültagként tulajdonos a konkrét büntetőjogi intézkedés alá vont Vig Mór és úgyszintén kültagként tulajdonos Vig Dávid is.

 

  

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!