2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Az Amnesty és Helsinki Bizottság is kikerüli az adófizetést

Nem fizet bevándorlási különadót a Magyar Helsinki Bizottság és az Amnesty International sem – derül ki az RTL Klub riportjából. Az új adótörvények szerint ha valaki olyan szervezetet támogat, amely a bevándorlást segíti, akkor 25 százalékos adót kell megfizetnie. Az augusztus utolsó hetére vonatkozó időszak támogatásait a mai napig lehet bevallani. Az Amnesty és a Helsinki Bizottság szerint a törvény nem vonatkozik rájuk, mert nem a bevándorlást támogatják, hanem menekülteknek segítenek. A Migration Aid pedig miatt nem fogad adományokat az új szabály miatt.

A Pénzügyminisztérium szerint a különadó célja nem a bevételek növelése hanem, hogy az érintettek hozzájáruljanak a határvédelem költésegeihez.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!