2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Az alsós tanítók már nyolcadik osztályig beoszthatók + videó

Miközben a kormány több mint 30 százalékkal emelte a pedagógusok bérét, a PDSZ újabb problémával állt a közvélemény elé, most azt kifogásolják, hogy az alsós tanítók nyolcadik osztályig taníthatnak.

  • Az alsós tanítók már nyolcadik osztályig beoszthatók + videó

A pedagógusok státusztörvénye szerint az alsós tanítók már nyolcadik osztályig beoszthatók és óvónőként középfokú végzettséggel is el lehet helyezkedni - ezt kifogásolja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

A kormány mindeközben a státusztörvénnyel és a bérek rendezéséve épp a pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülését biztosítja, ami által újra népszerűvé válik a pedagógus pályamodell - fejtette ki a szakállamtitkár, Rétvári Bence.

Gyurcsány Ferenctől Dobrev Klárán át Donáth Annáig a dollárbaloldal, egész 2023-ban azon dolgozott, hogy megakadályozzák a pedagógusok béremelését - erre pedig már Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója emlékeztetett.

Egymásnak adták a kilincset Brüsszelben és arra kérték az Európai Bizottságot, hogy állítson újabb és újabb feltételeket Magyarországnak azért, hogy addig se fizesse ki Brüsszel a tanárok bérét

- mutatott rá.

Idén 32,2 százalékos, jövőre pedig további 21 százalékos emelést kapnak a pedagógusok. A kormány vállalta, hogy 2030-ig minden évben kiigazítja a tanárok, óvónők bérét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!