2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Az alkotmányos jogokat félti az MSZP

Alkotmányos jogokat sért a kötelező nyugdíjazás a közszférában – állítja Korózs Lajos. Az MSZP-s politikus szerint a nyugdíj ugyanis szerzett jog, a kormány pedig életkoruk miatt különböztet meg egymástól azonos foglalkoztatású embereket.

A párt szakpolitikusa szerint a kormány decemberi döntése bérfeszültséget teremt az azonos munkakörben dolgozó már nyugdíjas, vagy épp a nyugdíj előtt álló munkavállalók körében. Korózs Lajos szerint a kormányhatározat szembemegy azzal a szakmai elvárással, ami felfelé húzná a jelenlegi nyugdíjkorhatárt, nem pedig csökkentené azt.

– Ez sérti a munkához és a foglalkoztatáshoz fűződő alkotmányos jogokat, illetve a munka és a foglalkoztatás szabad megválasztásának a jogát – fogalmazott Korózs Lajos. Ha ezt érvényesítenék, és hatályba lépne január 31-én a kormányhatározat, akkor ez azt jelenti, hogy bizonyos embereket, azonos foglalkoztatással bíró embereket életkoruk miatt megkülönböztetnek egymástól – tette hozzá a szocialista képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!