2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Az aktív korosztályban terjed leginkább a betegség

Kedvező járványügyi adatok

Továbbra is kedvezően alakulnak a járványügyi adatok - mondta Müller Cecília. A gyógyult betegekhez képest csupán csak annak ötöde az aktív fertőzöttek száma - tette hozzá. A járvány nagy tempóban mérséklődik - ismertette Müller.

A védőoltás az egyetlen megoldás

Müller Cecília arról is beszélt, hogy jellemzően az összes fertőzött között 5 százalék volt azok aránya, kiknek nem volt semmilyen betegségük és később életüket vesztették.

Éppen ezért a továbbiakban is nagyon fontos az egyéni védelem, így az a legfontosabb, hogy mindenki vegye fel az oltást. 

Gondolni kell a jövőre

Gondolni kell a jövőre, és egyetlen kórokozó sem tűnik el - mondta Müller. Az országos tisztifőorvos szerint akik védtelenek, azoknak van esélye a fertőződésre.

Bár hétről hétre látják a kedvező adatokat, így egy hét alatt 25 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma, de azt is látják, hogy a fertőzöttek elsősorban az aktív korosztályból kerülnek ki.

Müller Cecília szólt arról is, hogy legmagasabb arányban a 40-49 évesek vannak az új fertőzöttek között, közel 20 százalékkal.

Egyértelmű, hogy az aktív munkaképes korú lakosság körében terjed a betegség. 

 

Zala megyében volt a legnagyobb csökkenés

Budapest és Pest megyében azonosították az új fertőzöttek 27 százalékát, míg a legkevesebb új esetet Nógrádban, Somogyban és Tolna megyében azonosították - mondta Müller Cecília.

A legnagyobb csökkenés az új fertőzöttek számában, mintegy 50 százalékos, Zala megyében volt, 47 százalékos csökkenés volt Bács-Kiskun megyében.

Ezzel szemben Komárom-Esztergom megyében egy picit nőtt az új fertőzöttek száma, de góc ott sem alakult ki. 

Nagy szerepük van a háziorvosoknak

Müller Cecília szólt arról is, hogy nagy köszönet illeti a háziorvosokat a védekezésben. A védőoltások beadásában is hatalmas segítséget nyújtottak - tette hozzá. 

Ehhez védettségi igazolvány kell

Müller Cecília szólt arról is, hogy az úszásoktatások esetében az oktatóknak és a gyereket vivő szülőknek is védettségi igazolvány kell. 

Továbbra is szükség van a vérplazmára

Továbbra is szükség van a vérplazmára a korábban fertőzöttektől - mondta Müller Cecília. 

 

Hír Tv/Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Letették az új mohácsi kikötő alapkövét

Mohácson letették az új országos közforgalmú kikötő alapkövét. A mintegy 7,8 milliárd forintos beruházás 2023. végére készül el. 2021. szeptember 23.

Mazsihisz: Ózd jobbikos alpolgármestere adjon magyarázatot!

Rossz érzéseket kelt a magyarországi zsidóság tagjaiban az ózdi alpolgármester fotója. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!