2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Az aktív korosztályban terjed leginkább a betegség

  • Az aktív korosztályban terjed leginkább a betegség

Kedvező járványügyi adatok

Továbbra is kedvezően alakulnak a járványügyi adatok - mondta Müller Cecília. A gyógyult betegekhez képest csupán csak annak ötöde az aktív fertőzöttek száma - tette hozzá. A járvány nagy tempóban mérséklődik - ismertette Müller.

A védőoltás az egyetlen megoldás

Müller Cecília arról is beszélt, hogy jellemzően az összes fertőzött között 5 százalék volt azok aránya, kiknek nem volt semmilyen betegségük és később életüket vesztették.

Éppen ezért a továbbiakban is nagyon fontos az egyéni védelem, így az a legfontosabb, hogy mindenki vegye fel az oltást. 

Gondolni kell a jövőre

Gondolni kell a jövőre, és egyetlen kórokozó sem tűnik el - mondta Müller. Az országos tisztifőorvos szerint akik védtelenek, azoknak van esélye a fertőződésre.

Bár hétről hétre látják a kedvező adatokat, így egy hét alatt 25 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma, de azt is látják, hogy a fertőzöttek elsősorban az aktív korosztályból kerülnek ki.

Müller Cecília szólt arról is, hogy legmagasabb arányban a 40-49 évesek vannak az új fertőzöttek között, közel 20 százalékkal.

Egyértelmű, hogy az aktív munkaképes korú lakosság körében terjed a betegség. 

 

Zala megyében volt a legnagyobb csökkenés

Budapest és Pest megyében azonosították az új fertőzöttek 27 százalékát, míg a legkevesebb új esetet Nógrádban, Somogyban és Tolna megyében azonosították - mondta Müller Cecília.

A legnagyobb csökkenés az új fertőzöttek számában, mintegy 50 százalékos, Zala megyében volt, 47 százalékos csökkenés volt Bács-Kiskun megyében.

Ezzel szemben Komárom-Esztergom megyében egy picit nőtt az új fertőzöttek száma, de góc ott sem alakult ki. 

Nagy szerepük van a háziorvosoknak

Müller Cecília szólt arról is, hogy nagy köszönet illeti a háziorvosokat a védekezésben. A védőoltások beadásában is hatalmas segítséget nyújtottak - tette hozzá. 

Ehhez védettségi igazolvány kell

Müller Cecília szólt arról is, hogy az úszásoktatások esetében az oktatóknak és a gyereket vivő szülőknek is védettségi igazolvány kell. 

Továbbra is szükség van a vérplazmára

Továbbra is szükség van a vérplazmára a korábban fertőzöttektől - mondta Müller Cecília. 

 

Hír Tv/Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!