2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Az aktív korosztályban terjed leginkább a betegség

  • Az aktív korosztályban terjed leginkább a betegség

Kedvező járványügyi adatok

Továbbra is kedvezően alakulnak a járványügyi adatok - mondta Müller Cecília. A gyógyult betegekhez képest csupán csak annak ötöde az aktív fertőzöttek száma - tette hozzá. A járvány nagy tempóban mérséklődik - ismertette Müller.

A védőoltás az egyetlen megoldás

Müller Cecília arról is beszélt, hogy jellemzően az összes fertőzött között 5 százalék volt azok aránya, kiknek nem volt semmilyen betegségük és később életüket vesztették.

Éppen ezért a továbbiakban is nagyon fontos az egyéni védelem, így az a legfontosabb, hogy mindenki vegye fel az oltást. 

Gondolni kell a jövőre

Gondolni kell a jövőre, és egyetlen kórokozó sem tűnik el - mondta Müller. Az országos tisztifőorvos szerint akik védtelenek, azoknak van esélye a fertőződésre.

Bár hétről hétre látják a kedvező adatokat, így egy hét alatt 25 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma, de azt is látják, hogy a fertőzöttek elsősorban az aktív korosztályból kerülnek ki.

Müller Cecília szólt arról is, hogy legmagasabb arányban a 40-49 évesek vannak az új fertőzöttek között, közel 20 százalékkal.

Egyértelmű, hogy az aktív munkaképes korú lakosság körében terjed a betegség. 

 

Zala megyében volt a legnagyobb csökkenés

Budapest és Pest megyében azonosították az új fertőzöttek 27 százalékát, míg a legkevesebb új esetet Nógrádban, Somogyban és Tolna megyében azonosították - mondta Müller Cecília.

A legnagyobb csökkenés az új fertőzöttek számában, mintegy 50 százalékos, Zala megyében volt, 47 százalékos csökkenés volt Bács-Kiskun megyében.

Ezzel szemben Komárom-Esztergom megyében egy picit nőtt az új fertőzöttek száma, de góc ott sem alakult ki. 

Nagy szerepük van a háziorvosoknak

Müller Cecília szólt arról is, hogy nagy köszönet illeti a háziorvosokat a védekezésben. A védőoltások beadásában is hatalmas segítséget nyújtottak - tette hozzá. 

Ehhez védettségi igazolvány kell

Müller Cecília szólt arról is, hogy az úszásoktatások esetében az oktatóknak és a gyereket vivő szülőknek is védettségi igazolvány kell. 

Továbbra is szükség van a vérplazmára

Továbbra is szükség van a vérplazmára a korábban fertőzöttektől - mondta Müller Cecília. 

 

Hír Tv/Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!