2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Az agglomerációs településekről elítélik Karácsony Gergely vízügyekkel kapcsolatos zsarolását + videó

Pozíciótévesztésben van Karácsony Gergely – így reagált Dunakeszi első embere a főpolgármester fenyegetésére. Karácsony Gergely levélben fenyegette meg a kormányt és az agglomerációs települések vízellátásáról szóló szerződés felmondását helyezte kilátásba. A Pest megyei városvezető emlékeztetett: a Fővárosi Vízművek több kútja is Dunakeszi területén található, ezért a fenyegetőzés meggondolatlan.

  • Az agglomerációs településekről elítélik Karácsony Gergely vízügyekkel kapcsolatos zsarolását + videó

Budapest a közszolgáltatásait az utolsó pillanatig életben tartja. De ugye mi nagyon sokszor beszéltünk itt arról, hogy a kormány minden forrásunkat elviszi – a kormányra mutogatva fenyegetőzött az ATV-ben pár napja Karácsony Gergely helyettese. Tüttő Kata belengette, hogy a Fővárosi vízművek felmondja az agglomerációs településekkel kötött vízátadási szerződéseket.

Erre erősített rá nem pár nappal később Karácsony Gergely is. Budapest első embere levélben fenyegette meg a kormányt. Elmondása szerint ha a kabinet nem téríti meg a veszteségeiket elzárják a csapokat. Levelében a főpolgármester konkrétumot nem említett, vagyis nem határozta meg pontosan a követelt összeget, ahogyan azt sem, mikor váltja be fenyegetését.

Az érintett települések között van Dunakeszi is.

Valószínűleg ez egy pozíciótévesztés hiszen hogyha egy gazdasági vitáról van szó azt valószínűleg nem úgy célszerű, vagy felelős emberek nem úgy rendezik, hogy lakossági alapellátásnak a megvonásával fenyegetőznek

– reagált Karácsony Gergely fenyegetésére a Pest megyei település polgármestere. Dióssi Csaba szerint a főpolgármester fenyegetőzése irracionális és meggondolatlan. A polgármester emlékeztetett: a Fővárosi Vízművek több kútja is Dunakeszi területén található, és ezek a létesítmények Budapest vízellátásához is jelentősen hozzájárulnak.

Karácsony mostani ultimátuma nem csak a pénzköltés és megszorítás baloldali politikájába illeszkedik, belesimul Gyurcsány Ferenc elvárásaiba is. Erre a Magyar Nemzet emlékeztetett. A lap rámutatott: a Demokratikus Koalíció hónapok óta nem árulja el, hogy támogatni fogják-e a főpolgármester esetleges újrázását.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A S.E.R.E.G. + videó

Svenk: A S.E.R.E.G. + videó

Miért szeretik annyira az emberek – immár a magyarok is – a sorozatokat? A témáról Kenderessy Szabolcsot, a Sorozatwiki.hu főszerkesztőjét kérdeztük a Svenkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!